Αρθρο του προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε κ. Παύλου Μπακίρη

Το ηθικό κομμάτι της εξαπάτησης των συνταξιούχων, είναι εξίσου σημαντικό όσο και η μείωση των συντάξεων.
Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε με περηφάνια ότι η οικονομία πάει καλά , είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα και θα το μοιράσει στις κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη. Όμως η αλήθεια είναι πως  η στήριξη των οικονομικά αδυνάμων γίνεται μέσα από τη μείωση μισθών και συντάξεων και από την άγρια υπερφορολόγηση. Δεν γίνεται μέσα από την ενίσχυση της παραγωγικότητας και των επενδύσεων, κάτι που αποτελεί κόκκινο πανί για την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ.
Ανακοίνωσε επίσης ο Πρωθυπουργός ότι θα επιστρέψει στους συνταξιούχους, τις κρατήσεις υπέρ υγείας που εισπράχθηκαν λανθασμένα. Εδώ εμπαίζει και υποτιμά τη νοημοσύνη των συνταξιούχων. Δύο μόνο παρατηρήσεις, στις οποίες σκόπιμα απόφυγε να αναφερθεί ο κ. Τσίπρας, μας πείθουν για το πολιτικό ήθος της σημερινής Κυβέρνησης:
1.      Υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις, που έκριναν απαράδεκτη την επιβολή κρατήσεων υπέρ υγείας σε εισόδημα που δεν υπάρχει. Αν ήταν ειλικρινής θα έπρεπε να πει, σας επιστρέφουμε τα κλοπιμαία.Δεν είναι ενίσχυση των συνταξιούχων. Ούτως ή άλλως σε μια ευνομούμενη χώρα, θα είχαν επιστραφεί χωρίς την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού.
2.       ο κ.Τσίπρας γνωρίζει καλά  ότι πάνω από δύο εκατομμύρια συνταξιούχοι, θα χάσουν το 2019 τουλάχιστο δέκα φορές περισσότερα χρήματα από την επιστροφή που είχαν. Συγκεκριμένα, συνταξιούχος του Δημοσίου με 35 χρόνια υπηρεσία και μικτή σύνταξη 1300 ευρώ, έλαβε επιστροφή φέτος τον Δεκέμβριο 330 ευρώ, αλλά το 2019 θα του περικοπούν 2.500 ευρώ και το 2020 άλλα 650 ευρώ από τη μείωση του αφορολόγητου.
Το ψέμα και η κοροϊδία έχουν κοντά ποδάρια. Κάτι που πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους όσοι κατέχουν δημόσια αξιώματα, είναι ότι εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι είναι εξίσου μορφωμένοι με αυτούς και δεκάδες χιλιάδες είναι πιο μορφωμένοι από αυτούς. Φαίνεται πως οι σημερινοί Κυβερνώντες το αγνοούν εντελώς.
Ας μη συνεχιστεί το παιχνίδι των υποσχέσεων και της εξαπάτησης. Ας ανοίξει τα χαρτιά της η Κυβέρνηση λέγοντας μόνο αλήθειες και ας αφήσει τους πολίτες να κρίνουν. Εκτός αν προσφύγει πρόωρα σε εκλογές το φθινόπωρο, γιατί φοβάται ότι δεν θα αντέξει την αγανάκτηση δύο εκατομμυρίων συνταξιούχων όταν δουν τα εκκαθαριστικά της σύνταξής τους στο τέλος Δεκεμβρίου 2018. Για χρόνια, η σημερινή γενιά των συνταξιούχων, όσο ζουν,  θα βλέπουν εφιάλτες το βράδυ τους Τσίπρα – Κατρούγκαλο.
Γίναμε μια χώρα φτωχών, με το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στο αριστερό-ακροδεξιό μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
Δυστυχώς, ενδόμυχα λόγω ιδεολογίας, αυτός είναι ο στόχος της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, που ονειρεύεται καθεστώτα της ανατολικής Ευρώπης των περασμένων δεκαετιών,  για να μπορεί να πουλάει εκδούλευση στους απελπισμένους.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ