Ειδήσεις

Α. Σαμαράς : Σταύρος Δήμας υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας- Το βιογραφικό του

Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με διάγγελμά του πριν από λίγα λεπτά, ανακοίνωσε και επίσημα το πρόσωπο του Σταύρου Δήμα, ως υποψηφίου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

“Είναι κατά κοινή ομολογία πρόσωπο που ενώνει, που εμπνέει σοβαρότητα, εμπιστοσύνη και σεβασμό”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με «πλούσια» πολιτική καριέρα ο σημερινός αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας θα είναι ο υποψήφιος της Κυβέρνησης για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο κ. Δήμας είναι δικηγόρος και διετέλεσε υπουργός Εμπορίου, υπουργός Γεωργίας, υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας & Τεχνολογίας και Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, καθώς και Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Περιβάλλον.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Απριλίου 1941 στην Κλένια Κορινθίας και σπούδασε νομικά και οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και της Νέας Υόρκης και έχει εργαστεί ως δικηγόρος για την νομική εταιρεία της Wall Street, «Sullivan & Cromwell» (1969-1970) και για τη νομική υπηρεσία της Διεθνούς Εταιρείας Οικονομικών στην Παγκόσμια Τράπεζα (1970-1975). Την περίοδο 1975-1977 ήταν Αναπληρωτής Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας Βιομηχανικής Ανάπτυξης.

Έχει εκλεγεί μέλος του Ελληνικού κοινοβουλίου επί δέκα συνεχείς φορές, από το 1977 μέχρι το 2004 εκπροσωπώντας το κόμμα της ΝΔ, ενώ σήμερα κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ.

Τον Μάρτιο του 2004 διορίστηκε Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρχικά ως Επίτροπος για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις και από τον Νοέμβριο του 2004, Επίτροπος της Ε.Ε. για το Περιβάλλον, θέση την οποία κατείχε μέχρι τη λήξη της 1ης θητείας της επιτροπής Μπαρόζο το 2009.

Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου στις 4/11/2011 και μετά την συνάντηση και καταρχήν συμφωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, το πρόσωπό του αναφέρθηκε στον Τύπο ως προτεινόμενο για την θέση του πρωθυπουργού ή για την θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στο νέο συμμαχικό κυβερνητικό σχήμα.

Ως Επίτροπος Περιβάλλοντος στην Ε.Ε. στην επίσημη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έγραφε ότι «η αλλαγή του κλίματος που προκαλείται από τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου είναι μία από τις σοβαρότερες απειλές που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, πρωτοστατώντας στις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος, εκπονεί μία σειρά μέτρων με την καλύτερη σχέση κόστους/αποτελεσματικότητας, στοχεύοντας στη μείωση των εκπομπών. Στα μέτρα αυτά συγκαταλέγεται και το καινοτόμο σύστημα εμπορίας των δικαιωμάτων εκπομπής αερίων θερμοκηπίου».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου