«Καταπέλτης» εμφανίζεται με δηλώσεις του στην «δημοκρατική», ο κ. Γιώργος Υψηλάντης, κατά του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, στον απόηχο της θυελλώδους τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου μετά την οποία, ο δήμαρχος προσέφυγε στον εισαγγελέα για όσα είπε ο επικεφαλής της ΡΟΠΟΑΝ.
«Μέχρι σήμερα δεν με έχει καλέσει ο κ. Εισαγγελέας. Ωστόσο, θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Στις 25 Σεπτεμβρίου, ο κ. δήμαρχος έφερε το θέμα της Νέας Αγοράς για πρώτη φορά στο δημοτικό συμβούλιο, στη βάση μιας εισήγησης που είχε από κάποιον εξωτερικό συνεργάτη. Σ’ εκείνη τη συνεδρίαση, απουσίαζα. Παρά τα… τερτίπια που έκανε, είδε ότι δεν μπορούσε να περάσει το θέμα. Κι ενώ προσπάθησε να κάνει έναν ελιγμό για να το επαναφέρει, βλέποντας πως δεν τα καταφέρνει, προσπάθησε να φορτώσει την αποτυχία στην αντιπολίτευση! Μας είπε ότι κρυφτήκαμε πίσω από την ανάγκη διαβούλευσης και διαλόγου, ενώ ο ίδιος το είχε προτείνει. Έγιναν όλα αυτά, ενώ στη διαβούλευση δεν προσήλθαν πολλοί συμπολίτες μας, αφού έγινε σε μια ώρα που ήταν δύσκολη. Το επαναφέρει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κι ενώ υπέστη μια δεινή πολιτική ήττα, προσπαθεί να την χρεώσει πάλι στην αντιπολίτευση. Δεν κατάλαβα για ποιο λόγο την χρεώνει στην αντιπολίτευση και προσωπικά σ’ εμένα. Την ψηφοφορία όμως, δεν την έχασε από την αντιπολίτευση. Την έχασε από την δική του παράταξη, καθώς πολλοί (6 τον αριθμό) δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, δεν ψήφισαν υπέρ της πρότασης που έφερε. Πώς λοιπόν αυτή την πολιτική ήττα, προσπαθεί να την χρεώσει στην αντιπολίτευση και προσωπικά σ’ εμένα;», αναρωτήθηκε
Σχολιάζοντας το γεγονός πως ο δήμαρχος προσέφυγε στον εισαγγελέα κατά του κ. Υψηλάντη για τα όσα είπε και τις ‘φήμες’ που κυκλοφορούν για την αξιοποίηση της Νέας Αγοράς, δήλωσε τα εξής:
«Κατά μία έννοια, μπορώ να πω ότι με… κολακεύει! Διότι θεωρεί ότι κάνω καλά την δουλειά μου ως αντιπολίτευση…. Ωστόσο, μόλις φάνηκε ότι η πρόταση δεν μπορεί να περάσει στην τελευταία συνεδρίαση, υπήρξε μια αντίδραση του κ. δημάρχου και του κ. Μουτάφη ‘εκφοβισμού’ προς τους καταστηματάρχες ότι θα ξεκινήσουν οι εξώσεις στο τέλος του τρέχοντος έτους. Αυτή την τακτική του εκφοβισμού θέλησε να την ασκήσει και εναντίον μου, προσωπικά, ζητώντας εξηγήσεις μέσω του εισαγγελέα για το τι είπα. Μα ήταν όλοι μέσα στην συνεδρίαση, όταν τοποθετήθηκα. Γιατί δεν με ρώτησε εκείνη την ώρα; Θα απαντούσα, φυσικά. Είχα όλη την υπομονή να περιμένω, αλλά δεν με έχει καλέσει ο κ. Εισαγγελέας να δώσω εξηγήσεις, μέχρι σήμερα. Αν κάποιος πρέπει να πάει να δώσει εξηγήσεις στον Εισαγγελέα, δεν είμαι εγώ, είναι ο κ. δήμαρχος και ο κ. Μουτάφης, για συγκεκριμένα θέματα. Και σας ρωτώ: εδώ και ενάμιση χρόνο, ένας μεγάλος αριθμός καταστημάτων της Νέας Αγοράς παραμένουν άδεια με συνέπεια να σημειώνεται απώλεια εσόδων για τον Δήμο Ρόδου και κατ’ επέκταση για την αγορά. Αυτό, φυσικά δεν είναι απλά αμέλεια. Πάντως, όποτε κι αν με καλέσει ο κ. Εισαγγελέας θα του πω ό,τι είπα στο δημοτικό συμβούλιο και θα επικαλεστώ τις δηλώσεις του ιδίου του κ. Χατζηδιάκου. Υπάρχουν αναρτημένες στο διαδίκτυο, όταν μιλάει στην συνεδρίαση της 25ης Σεπτεμβρίου 2018. Ο ίδιος ο κ. δήμαρχος αναφέρεται στο ότι κυκλοφορούν φήμες τις οποίες ακούει όταν πηγαίνει να πάρει τα τσιγάρα του…. Ο ίδιος τα είπε. Συνεπώς, τα άκουσα και από τον ίδιο…».
«Ο δήμαρχος είναι σε αποδρομή»
Κληθείς να σχολιάσει την πρόθεση που έχει εκφράσει η δημοτική αρχή, να επαναφέρει το θέμα προς συζήτηση και να το περάσει έστω και με μειωμένη πλειοψηφία, ο επικεφαλής της ΡΟΠΟΑΝ ήταν κατηγορηματικός:
«Αυτή η πρόταση είναι πολιτικά απαράδεκτη. Κατ’ αρχήν συνιστά μια ανεξήγητη εμμονή ενός δημάρχου ο οποίος βρίσκεται σε αποδρομή. Κακά τα ψέματα και χωρίς να θέλω να προδικάσω τα αποτελέσματα των εκλογών, αλλά η θητεία είναι προκαθορισμένη. Δεν μπορεί να έρχεσαι τώρα, κόντρα στην κοινωνία, στην αντιπολίτευση και στους δικούς σου συμβούλους και να επιμένεις σε αυτό. Αποτελεί ύβρη στη δημοκρατία. Αφού δεν τα καταφέρνεις δεν μπορείς να ψάχνεις τερτίπια για να περάσει το δικό σου.
Από την άλλη, εκτιμώ πως όλα αυτά είναι κοροϊδία. Είπε στους καταστηματάρχες ότι θα τους δώσει τρία συν τρία χρόνια να μείνουν μέσα ενώ θα γίνονται εργασίες, την στιγμή που η Νέα Αγορά δεν έχει ούτε… μελέτες! Συνεπώς, ποιον κοροϊδεύει ο κ. Χατζηδιάκος; Για να ξεκινήσουν οι εργασίες, σημαίνει ότι πρέπει το έργο να είναι σε εξέλιξη. Πρέπει να έχουν γίνει μελέτες, να έχουν εγκριθεί, να έχουν λάβει τις απαραίτητες άδειες, να έχει δημοπρατηθεί το έργο… Μιλάμε για πολύ χρόνο. Και γιατί το άφηναν τόσο καιρό; Κι ακόμη κι αν τα φέρει τώρα όλα έτοιμα ο ιδιώτης, χρονικά δεν βγαίνει. Θα κάνει εξώσεις δηλαδή χωρίς να έχει τίποτε έτοιμο; Κι από την άλλη, γιατί επιμένουν ότι υπάρχει μόνον μία νομική οδός; Γιατί δεν αφήνουμε να ακουστεί και άλλη άποψη; Αυτή πάντως, η πρόταση που έφερε η δημοτική αρχή για τη Νέα Αγορά ΔΕΝ είναι αξιοποίηση. Προς το παρόν δεν μας έχουν φέρει κανένα στοιχείο που να έχει σχέση με ‘αξιοποίηση’. Ο καθένας κρίνεται, έτσι θα κριθούμε όλοι και φυσικά, ο κ. Χατζηδιάκος» κατέληξε ο κ. Υψηλάντης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ