Ρεπορτάζ

Καταδίκη για έκδοση και αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων

Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκαν από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων ένας ημεδαπός, κάτοικος Αττικής και μια αλλοδαπή, κάτοικος Κω, που κρίθηκαν ένοχοι αποδοχής και έκδοσης εικονικών φορολογικών στοιχείων αξίας άνω των 200.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση.
Συγκεκριμένα, ως ομόρρυθμοι εταίροι και διαχειριστές ομόρρυθμης εταιρείας, που δραστηριοποιείται στον τομέα των οικοδομικών εργασιών και εδρεύει στο Τιγκάκι έλαβαν και καταχώρισαν:
-Στα βιβλία της χρήσης του έτους 2008, 4 τιμολόγια συνολικής καθαρής αξίας 393.344 ευρώ, τα οποία είναι εικονικά, καθώς αφορούν σε ανύπαρκτες συναλλαγές σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
– Στα βιβλία της χρήσης του έτους 2009, 79 τιμολόγια συνολικής καθαρής αξίας 1.154.120,95 ευρώ, τα οποία είναι εικονικά.
Τα φορολογικά στοιχεία είναι εικονικά ως εκδοθέντα για ανύπαρκτη συναλλαγή στο σύνολο της διότι όσον αφορά μια εταιρεία δεν ήταν υπαρκτή επιχείρηση, καθόσον βρισκόταν σε αδράνεια, χωρίς καμία παραγωγική ή εμπορική δραστηριότητα και δεν απασχολούσε προσωπικό από το έτος 1994, δεν λειτουργούσε τουλάχιστον από το έτος 2003 στη δηλωθείσα διεύθυνση, ουδέποτε εγκαταστάθηκαν μηχανήματα στον ανωτέρω χώρο, κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2002 έως 31-12-2009 είχε μηδενικές αγορές, επιπλέον, τα προαναφερόμενα φορολογικά στοιχεία αν και φέρουν διάτρηση δεν έχουν θεωρηθεί νόμιμα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ΦΑΒΕ Αθηνών, όσον αφορά φορτωτική εκδόσεως ατομικής επιχείρησης, φαίνεται να θεωρήθηκε το έτος 2009 ενώ από την καρτέλα θεώρησής του σύμφωνα με το σύστημα taxis του Υπουργείου Οικονοαικών δεν έχει θεωρήσει φορτωτική μετά το έτος 2000 και όσον αφορά φορολογικά στοιχεία άλλης εταιρίας δεν ήταν υπαρκτή επιχείρηση, καθόσον οι τελευταίες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ που υποβλήθηκαν από την εν λόγω εταιρία αφορούσαν το έτος 2005, οι τελευταίες θεωρήσεις φορολογικών βιβλίων και στοιχείων ήταν το έτος 2004, το δηλωμένο γραφείο της εν λόγω εταιρίας στο Παλαιό Φάληρο, στις 15-3-2007, κατά την επίσκεψη υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. Παλαιού Φαλήρου βρέθηκε κλειστό, κατά τα έτη 2008 και 2009 ουδεμία αγορά ή δαπάνη πραγματοποίησε άνω των 300 ευρώ, η εν λόγω εταιρεία απασχόλησε προσωπικό μέχρι το μήνα Ιούνιο του έτους 2006 με ειδικότητες πακεταριστές, συσκευαστές προϊόντων, ανειδίκευτοι εργάτες και υπάλληλοι γραφείου, επιπλέον τα προαναφερόμενα φορολογικά στοιχεία φέρουν διάτρηση αλλά δεν έχουν θεωρηθεί νόμιμα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.
Επιπλέον φέρονται να εξέδωσαν εικονικά φορολογικά στοιχεία για ανύπαρκτη συναλλαγή στο σύνολο της ή για μέρος αυτής.
Συγκεκριμένα, ως ομόρρυθμοι εταίροι και διαχειριστές ομόρρυθμης εταιρίας εξέδωσαν τιμολόγια που αφορούν οικοδομικές εργασίες, με λήπτρια ανώνυμη ξενοδοχειακή εταιρία τα οποία είναι μερικώς εικονικά ως προς την αξία τους, καθώς είναι υπερτιμολογημένα, αφού η εταιρία είχε ελάχιστες αγορές Α’ και Β’ υλών με προορισμό το υπό ανέγερση ξενοδοχείο της εταιρείας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου