Ποινή κάθειρξης 10 ετών επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων σε δύο Αλβανούς, κατηγορούμενους για παραχάραξη χαρτονομισμάτων, προμήθεια, κατοχή και μεταφορά παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων με σκοπό την κυκλοφορία τους στην αγορά, αλλά και κατοχή, προμήθεια και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών από πρόθεση.
Οι υπήκοοι Αλβανίας T. F. του A. 21 ετών, κάτοικος Λάρδου, εργάτης και S.-A. A. του C. 23 ετών, κάτοικος Aρχαγγέλου Pόδου, σερβιτόρα, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν ερήμην.
Οι ανωτέρω συνελήφθησαν περί ώραν 08:30 της 3ης Οκτωβρίου 2006 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών στην Ακτή Σαχτούρη. Σε έλεγχο που έγινε συγκεκριμένα στις αποσκευές της 23χρονης βρέθηκε να κατέχει στην τσάντα της μια αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 0,5 γραμ. και 53 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, τα οποία ήταν πλαστά. Από την έρευνα προέκυψε, ότι την κοκαΐνη και τα πλαστά είχε προμηθευτεί ο σύντροφός της και τα είχε δώσει στην ίδια επειδή προέβλεψε ότι ο ίδιος θα κινήσει τις υποψίες των αστυνομικών.

Εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 21χρονος υποστήριξε ότι έφυγε με την 23χρονη σύντροφό του από την Ρόδο πριν από μία εβδομάδα με το πλοίο Blue Star. Την 1η Οκτωβρίου 2006 και περί ώρα 13:00 συναντήθηκε σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του με έναν Aλβανό στην λαϊκή που γίνεται κοντά στο λιμάνι του Πειραιά. Ο άγνωστος αυτός Aλβανός τον πλησίασε και του πρότεινε να του πουλήσει πλαστά χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ αντί του ποσού των 30 ευρώ το καθένα. Υποστήριξε ότι επειδή είχε ανάγκη από χρήματα δέχτηκε και αγόρασε τα πλαστά αντί του ποσού των 1.500€ με σκοπό να τα θέσει σε κυκλοφορία ως γνήσια στην Pόδο.
Ο άγνωστος Aλβανός τού έδωσε, όπως είπε, ακόμη 3 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ χωρίς χρηματικό αντάλλαγμα. Επίσης του έδωσε μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη 0,5 γραμμαρίου περίπου. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι η σύντροφός του δεν γνώριζε τίποτα και όταν αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Ρόδου εκείνη δέχτηκε να κρατήσει τα πλαστά και την κοκαΐνη μέσα στα τσαντάκι της και προχωρούσε μπροστά, ενώ εκείνος ακολουθούσε από πίσω της.
Η 23χρονη επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του, υποστηρίζοντας ότι πάνω στο πλοίο ο 21χρονος της παρέδωσε το πορτοφόλι του και της είπε να το βάλει μέσα στο τσαντάκι χωρίς να την πληροφορήσει για το περιεχόμενό του.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ