Ειδήσεις

Επιχορήγηση €1,4 εκατ. για δύο τουριστικές επενδύσεις-Η μία στην Κω

Ποσό 1,39 εκατ. ευρώ θα βάλουν στα ταμεία τους δύο τουριστικές επιχειρήσεις σε Χίο και Κω, οι οποίες ολοκλήρωσαν το 2014 ισάριθμες επενδύσεις συνολικού ύψους 8,1 εκατ. ευρώ.

Με αποφάσεις του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γ. Σταθάκη εγκρίθηκε η καταβολή του συγκεκριμένου ποσού, που αφορά στο υπόλοιπο της επιδότησης που είχε εγκριθεί για τις δύο επενδύσεις (είχε καταβληθεί η πρώτη δόση).

Η πρώτη επένδυση υλοποιήθηκε από την εταιρεία Pearl Bay Hotel ΕΠΕ και αφορά στη δημιουργία ξενοδοχείου επιπλωμένων διαμερισμάτων, 3 αστέρων, δυναμικότητας 58 κλινών στην περιοχή Δασκαλόπετρας Βροντάδου, στον Δήμο Ομηρούπολης Χίου.

Το ύψος της εν λόγω επένδυσης ανήλθε σε 2,978 εκατ. ευρώ ενώ το συνολικό ύψος της επιχορήγησης έφθασε το 1,369 εκατ. ευρώ. Η έγκριση καταβολής του υπόλοιπου της επιχορήγησης αφορά ποσό 622.464 ευρώ. Η επένδυση ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2014.

Η δεύτερη επένδυση υλοποιήθηκε στην Κω από την εταιρεία Δαίδαλος Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις. Το έργο αφορούσε στον εκσυγχρονισμό και στην ίδρυση της ξενοδοχειακής μονάδας «Robinson Club Daidalos», 4 αστέρων, δυναμικότητας 268 δωματίων/625 κλινών στην περιοχή Καρδάμαινα του Δήμου Ηρακλειδών της Κω.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανήλθε σε 5,2 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε κατά 25% από ίδια κεφάλαια και 45% από δανεισμό. Το συνολικό ποσό επιχορήγησης έφθασε το 1,57 εκατ. ευρώ και αντιστοιχεί στο 30% της συνολικής επένδυσης. Με την απόφαση του υπουργού Οικονομίας εγκρίνεται η καταβολή ποσού 767.935 ευρώ, που αντιστοιχεί το υπόλοιπο της επιχορήγησης (είχε καταβληθεί η πρώτη δόση).

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, από το ποσό επιχορήγησης που επρόκειτο να καταβληθεί στην εταιρείααφαιρέθηκαν 15.672 ευρώ ως κύρωση για το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε για τη μεταβολή στη μετοχική της σύνθεση.

Κατά την ολοκλήρωση της επένδυσης, πάντως, τη μονάδα ήλεγχε η Leibniz-Services GmbH, κατέχοντας ποσοστό 89,75% ενώ το υπόλοιπο 10,25% κατέχει ο επιχειρηματίας Μ. Βρανάς.

euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου