Αθλητικά

Κάρτες Υγείας ΠΑΕ Ρόδος: Νέα μήνυση από τον γιατρό για την υπόθεση πλαστογραφίας

Nέα διάσταση προσέλαβε χθες η εισαγγελική έρευνα γύρω από την πολύκροτη υπόθεση των πλαστών δελτίων υγείας παικτών της ΠΑΕ Ρόδος μετά από την υποβολή νέας μήνυσης από γνωστό καρδιολόγο ιατρό της Ρόδου κατά αγνώστων προσώπων και κατά παντός υπευθύνου, αυτουργού συμμετόχου και ηθικού αυτουργού.
Οπως εκθέτει ο ιατρός στην μήνυσή του, στις 19/06/2021 το απόγευμα δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Δωδ/σου, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι κατά την διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα των ομάδων Α.Σ. Σαντορίνης με τον Α.Σ. Ρόδου, υπεβλήθη ένσταση πλαστότητας εκ μέρους της ομάδος της Σαντορίνης, η οποία αφορούσε στα Δελτία Αθλητικών Ταυτοτήτων. Τον ενημέρωσε ότι αυτά έφεραν την υπογραφή του και την σφραγίδα του και τον ρώτησε αν γνωρίζει περαιτέρω τι έχει συμβεί και ποιο είναι το πρόβλημα με τα Δελτία υγείας των αθλητών.
Ο ιατρός εκθέτει ότι τον Σεπτέμβριο του έτους 2020 ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος τον επισκέφθηκε ο τότε Γενικός Αρχηγός της Ομάδος ΠΑΕ Ρόδος, και παίκτες της Π.Α.Ε. Ρόδος, προκειμένου να τους εξετάσει κι αφού βρεθούν υγιείς να συμπληρώσει τα Δελτία Υγείας τους.Όλη η διαδικασία εξέτασης των παικτών ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του έτους 2020.
Όμως ενώ εκείνος εξέτασε 24 παίκτες της ΠΑΕ Ρόδος και συμπλήρωσε όλα τα δελτία υγείας τους, αυτά παρέμειναν στο Ιατρείο του και ουδέποτε εμφανίστηκε κανείς υπεύθυνος από την ομάδα προκειμένου να τα παραλάβει. Σε τηλεφωνικές κλήσεις και μηνύματα που έκανε προς τον Γενικό Αρχηγό της Ομάδος ΠΑΕ Ρόδος, Πρωταθλήματος και τον καλούσε να τα παραλάβει τον διαβεβαίωνε ότι θα πήγαινε. Ακόμα και μετά την έναρξη του Πρωταθλήματος δεν εμφανίστηκε κανείς, οπότε υπέθεσε, όπως τονίζει, ότι αφού δεν τον είχαν πληρώσει προφανώς πήγαν σε κάποιο άλλο ιατρό για να εξεταστούν.
Θεώρησε το θέμα λήξαν και δεν ασχολήθηκε ξανά, μέχρι την 19-06-2021 όπου τον ενημέρωσε τηλεφωνικά ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Δωδ/σου.
Στις 19 Ιουνίου 2021 και ώρα 11.00π.μ., ημέρα διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα, ανάμεσα στο Α.Σ. Σαντορίνης με το Α.Σ. Ρόδου, εξετάστηκαν από εκείνον κατόπιν αιτήματος της ΠΑΕ ΑΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ τρείς αθλητές της ΠΑΕ Α.Σ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ, κατόπιν αιτήματος τους για την έκδοση Δελτίου Υγείας.
Ο ιατρός τονίζει ότι ευρέθηκαν υγιείς και κατόπιν τούτου συμπληρώθηκε το Δελτίο Υγείας τους, σφραγίστηκε και υπογράφηκε από τον ίδιο. Η σφραγίδα που ετέθη στο Δελτίο Υγείας των ως άνω αθλητών είναι η σφραγίδα του και ετέθη από εκείνον.
Αμέσως μόλις ολοκλήρωσε την τηλεφωνική συνομιλία του με τον Πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Δωδ/σου, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ομάδας ΠΑΕ Ρόδου ο οποίος, του είπε πως ούτε εκείνοι ήξεραν τι είχε συμβεί ακριβώς και μόλις μάθαιναν θα τον ενημέρωναν. Τα δελτία υγείας βέβαια των αθλητών της ΠΑΕ.ΑΣ. ΡΟΔΟΥ εξακολουθούσαν να παραμένουν στο Ιατρείο του.
Από τον έντυπο και διαδικτυακό τύπο ενημερώθηκε για την διάσταση που έχει προσλάβει το θέμα και απευθείας ενημέρωσε τον Σύλλογο του.
Στις 22/06/2021 έλαβε εξώδικη Δήλωση –Πρόσκληση της ΠΑΕ. Α.Σ. Ρόδου, με την οποία του τάσσουν 24ωρη προθεσμία ώστε να αποστείλει τον τραπεζικό του λογαριασμό, το Τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών καθώς και να του παραδώσει τα Δελτία Υγείας των αθλητών, αλλως «ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΩ ΥΠΕΡΗΜΕΡΟΣ». Σε απάντηση της από 22/06/ 2021 εξώδικης δήλωσης της ομάδας απάντησε με την υπ’αρ.519 Α/2021 εξώδικη Δήλωση-Απάντηση του στην οποία γνωστοποιει, ποιους παίκτες της ΑΣ.ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ εξέτασε, και τους καλεί να παραλάβουν τα Δελτία Υγείας.
Εντωμεταξύ επίσημα δεν έχει ενημερωθεί από κανένα αρμόδιο του Α.Σ.Ρόδου τι είχε συμβεί και είχε εμπλακεί το όνομα του.
Στις 05-07-2021 του εστάλη το με αρ.Πρωτ.755/2021 έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου με τον χαρακτηρισμό του Κατεπείγοντος, καθώς και του επισυναπτόμενου εγγράφου της Ε.Π.Ο. που αφορά στα Δελτία Αθλητικής Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ Ρόδος και τον καλεί σε ΠΑΡΟΧΗ ΕΞΗΓΗΣΕΩΝ –ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ.
Στην απάντηση του τονίζει για έναν αθλητή της ΠΑΕ Ρόδος ότι δεν έχει εξεταστεί από τον ίδιο για το φετινό πρωτάθλημα, δεν έχει συμπληρωθεί από εκείνον η κάρτα υγείας του και σε καμία περίπτωση δεν φέρει την δική του σφραγίδα και υπογραφή, στο συνημμένο Δελτίο Υγείας, με φερόμενη ημερομηνία 30/09/2020.
Όσον αφορά έτερο αθλητή της ΠΑΕ Ρόδος τόνισε ότι πράγματι εξετάστηκε στα πλαίσια έναρξης του πρωταθλήματος μαζί με άλλους 20 συναθλητές του, της ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ, στις 05-10-2020 και ευρέθη υγιής. Όμως το επισυναπτόμενο στο με αρ. πρωτ.14355/2021 έγγραφο της ΕΠΟ, Δελτίο Υγείας, του ως άνω αθλητή με ημερομηνία εξέτασης 30/09/2020, δεν είναι αυτό που συμπλήρωσε εκείνος στις 05/10/2020, ούτε φέρει την σφραγίδα και υπογραφή μου.
Μετά από το έγγραφο της ΕΠΟ με το οποίο τον καλούσαν να παρέχει εξηγήσεις ο ιατρός τονίζει πως διαπίστωσε ότι προφανώς κάποια δελτία υγείας αφορούσαν παίκτες που ουδέποτε εξετάστηκαν από τον ίδιο, ουδέποτε συμπλήρωσε τα δελτία υγείας τους και ουδέποτε σφράγισε και υπέγραψε αυτά. Επίσης κάποια άλλα δελτία παρόλο που εξετάστηκαν από εκείνον και συμπληρώθηκαν τα δελτία υγείας, δεν ήρθε κανείς από την ΠΑΕ ΑΣ.Ρόδος να τα παραλάβει, ακόμα και κατά την έναρξη του Πρωταθλήματος, αλλά αντίθετα καταρτίστηκαν από κάποιο άτομο άγνωστο σε αυτόν, με σκοπό να παραπλανήσουν με τη χρήση τους άλλον σχετικά με γεγονός που μπορεί να έχει έννομες συνέπειες, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι κάρτες υγείας των αθλητών.
Έφεραν δε παραποιημένη σφραγίδα με το ονοματεπώνυμο του, την ιδιότητα του και λανθασμένα στοιχεία.
Προφανώς όπως τονίζει η ΠΑΕ ΑΣ Σαντορίνης σκόπιμα έφερε στο Ιατρείο του τον αθλητή της, προκειμένου να τον εξετάσει, να συμπληρώσει το δελτίο υγείας του ουτως ώστε να μπορεί συγκρίνει την σφραγίδα και υπογραφή του με αυτές τις οποίες έφεραν τα δελτία υγείας των αθλητών της ΠΑΕ ΑΣ Ρόδου.
Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ Βάσια Παπαγεωργίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου