Στα νησιά του βορείου συγκροτήματος της Δωδεκανήσου βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιάννης Παππάς, όπου πραγματοποιεί συναντήσεις με φίλους, εκπροσώπους φορέων και αυτοδιοίκητους.
Κατά την παραμονή του στην Πάτμο, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γρηγόρη Στόικο και τον Αντιδήμαρχο Αντώνη Μαραβέλια. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν καίρια προβλήματα που απασχολούν τη Δημοτική Αρχή.
Τα προβλήματα που εστίασαν ήταν η λειτουργία του Δήμου και η υποστελέχωση αφού υπάρχει έλλειψη προσωπικού και μάλιστα ειδικευμένου, ενώ μίλησαν για το πρόβλημα υδροδότησης και των μονάδων αφαλάτωσης. Ένα από τα μείζονα προβλήματα είναι πως το τελευταίο διάστημα δυστυχώς έχουν διακοπεί έργα που χρηματοδοτούνταν από το ΕΣΠΑ. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και για τα προβλήματα στο υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας και την έλλειψη ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, καθώς και αναλώσιμων.
Παράλληλα, ο κύριος Παππάς συναντήθηκε και με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πάτμου, τον κύριο Ευθύμιο Ιωαννίδη όπου συζήτησαν την λειτουργία του Α.Τ. και τα προβλήματα που ανακύπτουν ελέω της έλλειψης προσωπικού.
Ο κ. Παππάς συνεχάρη και τα μέλη των φιλαρμονικών από την Κω και τις Καλυθιές Ρόδου που χάρισαν μια ξεχωριστή βραδιά σε όσους παρακολούθησαν την συναυλία που παραχώρησαν στο νησί της Αποκάλυψης.
Αντίστοιχα προβλήματα πάντως, αντιμετωπίζει και το νησί της Λέρου, σύμφωνα με όσα συζήτησε με τον Δήμαρχο κ. Μιχάλη Κόλλια, με εξέχουσα θέση όμως αυτή του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος. Η παντελής έλλειψη σχεδιασμού της παραιτηθείσας κυβέρνησης για την διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών στα νησιά, έπληξε και συνεχίζει να πλήττει τον τουρισμό, τις τοπικές κοινωνίες αλλά και τις επιχειρήσεις.
Σχετικά ο κύριος Παππάς δήλωσε: «Αξίζει στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε να συγχαρούμε τους φιλόξενους Δωδεκανήσιους για τον τρόπο που συνδράμουν όλους αυτούς τους μήνες στον πόνο των ανθρώπων, τις κατά τόπους δημοτικές αρχές και εθελοντές για την προσπάθεια φιλοξενίας και σίτισης τους».
Παράλληλα, ο κ. Παππάς, συναντήθηκε και με την τοπική οργάνωση Λέρου της Νέας Δημοκρατίας όπου συζήτησαν για τις εθνικής και κομματικές εξελίξεις, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε τον εσπερινό στο πανηγύρι της Παναγίας στη Λέρο. Ο κ. Παππάς βρέθηκε και στο γήπεδο κατά την διάρκεια της προπόνησης της ομάδας ΑΕ Λέρου και συνεχάρη το διοικητικό συμβούλιο, τους παίκτες, αλλά και τον προπονητή για τις άοκνες προσπάθειας που καταβάλουν να προάγουν τον αθλητισμό.
Τέλος, ο κ. Παππάς επισκέφτηκε του Λειψούς, όπου είχε ευρεία συνεργασία με τον Δήμαρχο Φώτη Μάγγο και ενημερώθηκε για τα μεγάλα προβλήματα, ενώ συζήτησαν για τις πραγματικές καινοτομίες που λαμβάνουν χώρα στο «πράσινο νησί» με την κατάργηση των κάδων απορριμμάτων αφού κάνουν πλήρη ανακύκλωση των απορριμμάτων. Παράλληλα, εξήρε την προσπάθεια που γίνεται έτσι ώστε να λειτουργήσει στον κόλπο της «Βρουλιάς» το κέντρο «επανένταξης» θαλασσίων ειδών.
Στην συνέχεια ο κ. Παππάς, επισκέφτηκε το πολυδύναμο ιατρείο Λειψών την ώρα που προσέφεραν ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους Ιατρική Στρατιωτική ομάδα. Επίσης, είχε πολύωρη συνάντηση με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο νησί, αλλά και τον πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης κ. Γιώργο Λαουντό.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ