Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της Ανακρίτριας και του Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας 28χρονος, ημεδαπός, που συνέλαβαν το μεσημέρι της 5ης Ιουλίου 2019 αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου για αρπαγές τσαντών (ληστεία) και καλλιέργεια κάνναβης.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», την 4η Ιουλίου 2019 καταγγέλθηκε από γυναίκα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι το πρωί της ίδιας ημέρας και περί ώραν 06.00 ενώ βάδιζε επί της οδού Αγίου Φανουρίου στην Μεσαιωνική Πόλη την πλησίασε από πίσω χωρίς να το αντιληφθεί, δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ένα άτομο και της αφαίρεσε, ασκώντας βία, την τσάντα της και ακολούθως, διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η τσάντα της περιείχε το χρηματικό ποσό των 47 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά της έγγραφα.
Την ίδια ημέρα καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από μια 45χρονη ότι τα ξημερώματα, ενώ βάδιζε σε παρακείμενο δρόμο και συγκεκριμένα στην οδό Περικλέους, με τον ίδιο τρόπο, άγνωστος δράστης, της αφαίρεσε βίαια την τσάντα της σπάζοντας το λουρί της, πλην όμως την πέταξε φοβούμενος μήπως αναγνωριστεί, καθώς στο σημείο υπήρχε κόσμος και έπειτα διέφυγε προς την περιοχή της «Κόκκινης Πόρτας». Κατόπιν εμπεριστατωμένης έρευνας – προανάκρισης των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, καθώς και από τον τρόπο δράσης, την τοπική και χρονική εγγύτητα των ληστειών, αλλά και από αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού, εξακριβώθηκε ότι δράστης ήταν ο κατηγορούμενος, γνωστός για υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών ουσιών, ο οποίος και επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα μάρκας APRILIA μοντέλο SCARABEO, ιδιοκτησίας της μητέρας του.
Παρουσία δικαστικού λειτουργού πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του επί της οδού Αγίων Αποστόλων, όπου και βρέθηκαν 3 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Ο κατηγορούμενος οδήγησε τους αστυνομικούς σε υπαίθρια καβάτζα πλησίον της οικίας του και τους παρέδωσε την τσάντα που αφαίρεσε από την πρώτη γυναίκα. Η δίκυκλη μοτοσικλέτα κατασχέθηκε.
Εξεταζόμενος αποδέχτηκε εν μέρει τις σε βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ