Με συγκρατημένες προσδοκίες για την κίνηση στην αγορά ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 31 Αυγούστου.
Σύμφωνα με τον Γ.Γ. του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, κ. Κωνσταντίνο Σπανό, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μεγαλύτερη κίνηση στην αγορά, οι καταναλωτές βρίσκονται όμως στο στάδιο της διερεύνησης.
«Σε μία υποτονική μέχρι στιγμής αγορά, η προσδοκία μας είναι μόνο για θετικά αποτελέσματα. Πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος των προηγούμενων μηνών, αλλά να δημιουργηθεί και ικανός τζίρος και να παραχθούν κέρδη που θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις σε φόρους και εισφορές τους μήνες που ακολουθούν.
Η κίνηση στα καταστήματα εμφανίζεται σχετικά με τους προηγούμενους μήνες αυξημένη, αλλά υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που οι καταναλωτές βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της διερεύνησης πριν κάνουν τις αγορές τους. Ο ανταγωνισμός είναι έντονος όχι μόνο μεταξύ των φυσικών καταστημάτων αλλά και με τα ηλεκτρονικά καταστήματα που προσφέρουν και αυτά εκπτώσεις και προσφορές. Ελπίζουμε ο υγιής ανταγωνισμός να ικανοποιήσει και τους πελάτες σε σχέση με τις τιμές και ποιότητα των προϊόντων αλλά και τους επιχειρηματίες έτσι ώστε το ταμείο να μην είναι μείον», είπε ο κ. Σπανός.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, στις εκπτώσεις επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση και επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης. Στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
«Όπως και κάθε χρόνο θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της πορείας των εκπτώσεων στην αγορά, όπως όμως συνηθίζουμε να λέμε, στο τέλος κάνουμε ταμείο. Πάντα ελπίζουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα δεδομένων των συνθηκών. Παρακαλούμε τις επιχειρήσεις να τηρούν τους νόμους που διέπουν την εκπτωτική περίοδο, διότι θα υπάρξουν έλεγχοι και οι ποινές δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητες», δηλώνει ο κ. Σπανός.
Σημειώνεται ότι την Κυριακή 14 Ιουνίου τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοικτά από τις 11:00 έως τις 19:00.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ