«Απογειώθηκαν» οι τουριστικές αφίξεις τον Ιούνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», καταγράφεται αύξηση 2,1% στις αφίξεις επιβατών των πτήσεων εξωτερικού στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου με «πρωταγωνιστές» για μία ακόμη φορά τους Γερμανούς και τους Άγγλους. Ποσοστό ιδιαίτερα σημαντικό εάν λάβει κανείς υπόψη τη μεγάλη αύξηση της τάξης του 10% (787,816 επιβάτες) που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2018 σε σύγκριση με το 2017!

Παρά τον αυξημένο ανταγωνισμό λόγω του “Comeback” των αγορών της Τουρκίας και της Β. Αφρικής, η Ρόδος δείχνει να αντιστέκεται σθεναρά και να διατηρεί τη δυναμική που έχει αναπτύξει στα τελευταία χρόνια.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, κ. Γιώργος Ματσίγκος δηλώνει ότι τα αποτελέσματα του Ιουνίου ήταν εξαιρετικά, αν και ο Ιούλιος με τον Αύγουστο δεν αποκλείεται να κλείσουν με μικρές «διορθώσεις», πράγμα που αναμένεται να λειτουργήσει τελικά προς όφελος του προορισμού, αφού θα ενεργοποιήσει όλους όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό να προβούν στις απαιτούμενες «διορθωτικές κινήσεις», που είναι άλλωστε πάντα αναγκαίες.
«Ήταν αναμενόμενο το ποσοστό αύξησης τον Ιούνιο, αφού ο περασμένος μήνας είχε μία Κυριακή επιπλέον, ημέρα κατά την οποία σημειώνεται ο μεγαλύτερος όγκος αφίξεων στο αεροδρόμιο. Όπως και να έχει, είναι σημαντική η αύξηση αυτή. Βέβαια, προβλέπω ότι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος θα κλείσουν με μία μικρή διόρθωση της τάξης του -2% ποσοστό το οποίο είναι λογικό και αναμενόμενο.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, μπορούμε να προβλέψουμε ότι κάπως έτσι θα κλείσει η τουριστική σεζόν, με τις αφίξεις να παρουσιάζουν μείωση έως και 3%. Αυτό είναι θετικό, γιατί μας προσγειώνει στην πραγματικότητα, ενισχύει τα αντανακλαστικά μας, έτσι ώστε να συντονιστούμε έγκαιρα και να οργανωθούμε κατάλληλα», είπε ο κ. Ματσίγκος.
Πάντως φαίνεται σταδιακά να εξομαλύνονται τα κενά που υπήρχαν κατά την υψηλή τουριστική περίοδο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, πράγμα που σημαίνει βέβαια ότι δόθηκαν εκπτώσεις και προσφορές με στόχο την ενίσχυση των ποσοστών πληρότητας. Ο Σεπτέμβριος προβλέπεται εξαιρετικός, ενώ η σεζόν θα κλείσει την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ