Τοπικές Ειδήσεις

Σε προχωρημένο στάδιο το ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Με το βλέμμα στραμμένο στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων για τις εθνικές εκλογές, αναμένεται η πιστοποίηση των Νομαρχιακών Επιτροπών και των Τοπικών Οργανώσεων από τα νεοεκλεγέντα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής προκειμένου να συγκροτηθούν σε σώμα και να εκλεγούν οι νέοι γραμματείς.
Να υπενθυμίσουμε ότι στην νέα Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ν. Δωδεκανήσου εξελέγησαν με σειρά κατάταξης οι:
• ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
• ΠΑΠΟΥΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
• ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
• ΖΑΝΕΤΤΟΥΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
• ΜΟΥΤΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΙΟΣ
• ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΗ ΡΟΔΟΠΗ (ΡΟΔΟΥΛΑ)
• ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
• ΜΑΝΤΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑ
• ΓΕΡΟΝΤΑ ΒΙΚΥ
• ΒΑΣΙΛΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
• ΣΦΥΡΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
• ΛΥΜΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
• ΝΙΚΟΛΗ ΡΑΦΑΕΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
Η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή θα κληθεί να διαχειριστεί κρίσιμα ζητήματα πέρα από τα κοινωνικά που παραμένουν ανοικτά, μεταξύ των οποίων την κατάρτιση ψηφοδελτίων για τις εθνικές εκλογές, ζήτημα το οποίο θα ανοίξει για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αμέσως μετά το Συνέδριο.

«Συνωστισμός» για μια θέση στο ψηφοδέλτιο
Αμέσως μετά τη συγκρότηση σε σώμα των νέων κομματικών οργάνων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής έχει ζητήσει από τον επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων Βαγγέλη Αργύρη να κλείσει το θέμα των ψηφοδελτίων το αργότερο μέχρι τον Ιούλιο, ώστε η παράταξη να είναι έτοιμη σε περίπτωση εκλογικού αιφνιδιασμού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς φουντώνουν τα σενάρια προς αυτή την κατεύθυνση. Η κατεύθυνση που έχει δοθεί για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων είναι η ανανέωση με τη συμμετοχή και νέων σε ηλικία υποψήφιων βουλευτών.
Σε ό,τι αφορά στα Δωδεκάνησα ο στόχος έχει ήδη τεθεί και δεν είναι άλλος από το να διατηρήσει το κόμμα τη δυναμική του και να έρθει δεύτερο στο νομό.
Οι συζητήσεις για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου στα Δωδεκάνησα και τα πρόσωπα που θα το απαρτίσουν βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τόσο τοπικά όσο και κεντρικά και ως φαίνεται υπάρχει… συνωστισμός. Όπως ήδη έγραψε η «δημοκρατική», περισσότεροι από 10 ενδιαφερόμενοι (!) για να είναι υποψήφιοι βουλευτές έχουν υποβάλει αίτηση μέσω της σχετικής πλατφόρμας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής προκειμένου να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του νομού Δωδεκανήσου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους είναι και πρόσωπα που δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με το στίβο της πολιτικής.
Να σημειωθεί πως στη σχετική πλατφόρμα, πέρα από τις αυτοπροτάσεις γίνονται δεκτές και προτάσεις από τρίτους για πρόσωπα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως βέβαιοι στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής θα πρέπει να θεωρούνται οι Γιώργος Νικητιάδης, Ελευθερία Φτακλάκη, Βάιος Καλοπήτας, Φώτης Χατζηδιάκος, Κατερίνα Γαβαλά, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι βολιδοσκοπείται και η υποψηφιότητα του περιφερειακού συμβούλου Παναγιώτη Κουνάκη, η οποία από πολλούς χαρακτηρίζεται ως «έκπληξη».
Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του 2019 στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Δωδεκανήσου συμμετείχαν επίσης ο αείμνηστος Δημήτρης Κρεμαστινός και οι Ελευθερία Φτακλάκη, Βάιος Καλοπήτας, καθώς και οι Μιχάλης Χανιώτης από την Κάρπαθο και Μαρία Παπαζαχαρίου από την Κω, που ως φαίνεται, δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι.
Οι επαφές και οι συναντήσεις με ενδιαφερόμενους από τα Δωδεκάνησα θα συνεχιστούν με έμφαση σε εκπροσώπους του βορείου συγκροτήματος του νομού αλλά και υποψηφιότητα που να καλύπτει την Κάρπαθο, πριν οριστικοποιηθεί το τελικό σχήμα.
Η πλατφόρμα υποψηφιοτήτων έχει κλείσει και με βάση τις προτάσεις που κατατέθηκαν θα διαμορφωθεί το Μητρώο υποψηφιοτήτων και θα ακολουθήσει η συζήτηση στις Νομαρχιακές Επιτροπές, που θα συγκροτηθούν σε σώμα.
Το μεγάλο στοίχημα είναι να καταφέρει το Κίνημα που έχει καταγράψει υψηλότατα ποσοστά στο νομό στο παρελθόν, να κερδίσει και πάλι τουλάχιστον τη μια έδρα, παρότι ο πήχης έχει τεθεί πιο ψηλά από τα ίδια στελέχη που δεν θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο να εκλεγούν ακόμα και δύο βουλευτές.
Μάλιστα, αμέσως μετά τη συγκρότηση των Νομαρχιακών Επιτροπών, ο επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων κ. Βαγγέλης Αργύρης αναμένεται να έρθει στη Ρόδο, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών, προκειμένου να συζητήσει δια ζώσης με τα κομματικά στελέχη για τους υποψηφίους βουλευτές και στη συνέχεια να ολοκληρωθεί ο κύκλος των δια ζώσης επαφών με τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους βουλευτές.
Σκοπός του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είναι η διαμόρφωση ισχυρών ψηφοδελτίων ανά την επικράτεια με γνώμονα το ήθος, την πολιτική επάρκεια και την κοινωνική αποδοχή, χαρακτηριστικά γνωρίσματα που περιέγραψε επακριβώς ο κ. Ανδρουλάκης κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου