Πολιτιστικά

Βιβλιοδρομίες στο Κολλέγιο Ρόδου

Για 15η χρονιά διεξάγεται την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 και ώρα 17.30 στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ρόδου ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιβλιοδρομιών που αφορούν στις τάξεις Δ΄ Ε΄ και ΣΤ΄. Ο διαγωνισμός διενεργείται με πρωτοβουλία των Εκπαιδευτηρίων Ελευθερίου Γείτονα και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν μαθητές από τα σχολεία της Ρόδου, Καρπάθου, Χάλκης, Σύμης και Καστελόριζου, ενώ υπάρχει και δεύτερο εξεταστικό κέντρο στην Κω. Τα θέματα των εξετάσεων τα μεταφέρει από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα ο καθηγητής κύριος Μιχάλης Καρασούλης ο οποίος τα διανέμει στους μαθητές. Μετά το πέρας των εξετάσεων ο κύριος Καρασούλης με τη βοήθεια του διευθυντή και των εκπαιδευτικών του Δημοτικού του Κολλεγίου Ρόδου συγκεντρώνει τα γραπτά τα οποία μεταφέρει στην Αθήνα όπου γίνεται η αξιολόγηση.

Τις πρωινές ώρες της ίδιας μέρας διενεργούνται και οι ενδοσχολικές Βιβλιοδρομίες που αφορούν στις τάξεις Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού, προκειμένου τα παιδιά να αγαπήσουν το βιβλίο και να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς. Ο διαγωνισμός των ενδοσχολικών Βιβλιοδρομιών ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια από τον Επίτιμο Σχολικό Σύμβουλο Θεόδωρο Παπανδρέου.

Η Διεύθυνση του Κολλεγίου ευχαριστεί τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα για την εμπιστοσύνη που περιβάλλει το σχολείο μας, τους μαθητές που συμμετέχουν στο διαγωνισμό και τους εύχεται καλή επιτυχία, τους εκπαιδευτικούς για την καθοδήγηση των μαθητών και τους γονείς για τη στήριξη και το αδιάλειπτο ενδιαφέρον.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου