Τοπικές Ειδήσεις

Αντεπίθεση για τα πλαστά δικαιολογητικά στον διαγωνισμό για την καθαριότητα στον Δήμο Ρόδου

Ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου προσέφυγαν με μήνυση κατά ενός ιδιώτη και της εταιρείας του, που εδρεύει στη Λευκωσία, οι εκπρόσωποι της εταιρείας με την επωνυμία «ΤΕΧΑΝ Συστήματα Περιβαλλοντικής Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΒΕΕ» και το διακριτικό τίτλο «ΤΕΧΑΝ ΑΒΕΕ», που μετείχε στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Εργασίες Αποκομιδής και Μεταφοράς Απορριμμάτων και Ογκωδών Αντικειμένων, Μηχανικής και Χειρωνακτικής Σάρωσης και Αποψιλώσεων Κοινοχρήστων Χώρων, περιόδου 2016-2018», με ενδεικτικό προϋπολογισμό 12.681.241,95 €.
Οι δύο εκπρόσωποι της εταιρείας, κάτοικοι Αθηνών, ηλικίας 51 και 47 ετών, κατηγορούνται για κακουργηματική πλαστογραφία από κοινού και για απόπειρα απάτης εις βάρος του Δημοσίου από κοινού με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος (1608/50) και έχει προγραμματιστεί για να απολογηθούν σήμερα.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», στο πλαίσιο της προδικασίας του διαγωνισμού ελέγχθησαν έγγραφα, που προσκόμισε προκειμένου να αποδείξει την χρηματοοικονομική της επάρκεια για την απόκτηση ή και μίσθωση του απαιτούμενου μηχανολογικού εξοπλισμού η εταιρεία και συγκεκριμένα έγγραφα, που φέρεται να έχει συντάξει εκπρόσωπος της «Euro Exim Bank» (της Γκάμπιας ή του Ηνωμένου Βασιλείου) αλλά και ισολογισμών της και προέκυψε ότι δεν ήταν γνήσια.
Οι κατηγορούμενοι εξεταζόμενοι, υπεραμύνονται της αθωώτητάς τους, υποστηρίζοντας σε ό,τι αφορά τους ισολογισμούς ότι είχαν υποβληθεί λανθασμένα και ότι τηρούνται ορθώς στο ΓΕΜΗ.

Τόνισαν μάλιστα ότι εκείνοι που εκ παραδρομής είχαν καταχωρηθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δεν είναι οι ορθοί ενώ αυτοί που κατατέθηκαν στον διαγωνισμό απεικόνιζαν την πραγματική οικονομική εικόνα της εταιρείας. Επισημαίνουν, παραπέρα ότι ο διαγωνισμός ούτως ή άλλως απέβη άγονος και ως εκ τούτου δεν προκλήθηκε ούτε απειλήθηκε βλάβη εις βάρος του δημοσίου.

Σε ό,τι αφορά το πιστοποιητικό χρηματοοικονομικής επάρκειας, υποστηρίζουν, ότι απευθύνθηκαν σε συγκεκριμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβούλων της Κύπρου, την οποία και κατονομάζουν, για να τους εξασφαλίσει το πιστοποιητικό προκειμένου να συμμετέχει στον διαγωνισμό.
Η εταιρεία της Κύπρου τους απέστειλε τον Δεκέμβριο του 2015 το πιστοποιητικό και είχαν πλήρη άγνοια περί της πλαστότητάς του.
Χθες με την μήνυση που υπέβαλαν εγκαλούν για απάτη τον εκπρόσωπο της εταιρείας της Κύπρου.
Υποστηρίζουν ότι απευθύνθηκαν στον μηνυόμενο, ο οποίος εκπροσωπεί έναν Όμιλο Εταιρειών που παρέχει Ελεγκτικές, Φορολογικές, Χρηματοπιστωτικές και Συμβουλευτικές υπηρεσίες, για την έκδοση Επιστολής Πιστοληπτικής Ικανότητας έως του ποσού των 3.500.000 ευρώ.
Προσκόμισαν στοιχεία που αφορούν τις μεταξύ τους επικοινωνίες και δοσοληψίες, ότι αμείφθηκε με το ποσό των 15.000 ευρώ για τις υπηρεσίες του και ότι ήταν εκείνος που τους εξαπάτησε και τους απέστειλε το πιστοποιητικό το οποίο στην πορεία προέκυψε ότι ήταν πλαστό!
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Νικήτας Μπόλκας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου