Ατάκτως Ερριμμένα

Η ανθρωπιστική κρίση ,τα αεροπλάνα, και άλλα «ηρωϊκά»

Μεγάλη κουβέντα έχει ξεκινήσει για την σύμβαση των 500 εκατ. $ που υπέγραψε η κυβέρνηση για την αναβάθμιση των πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού. Και μπορεί το Μαξίμου μεταξύ των άλλων δικαιολογιών που προτάσσει να είναι και οι θέσεις εργασίας της ΕΑΒ που θα υποστηριχτούν από το project.. ωστόσο τι θα έλεγαν αυτά τα χρήματα να πήγαιναν για προσλήψεις γιατρών στα νησιά Νεογνολογική Μονάδα, μονάδα ΜΕΘ για παιδιά στο Νοσοκομείο της Ρόδου να γλυτώσουμε και τις αεροδιακομιδές και ζωές;
Ακουγα και τον κ. Καμμένο σε τηλεοπτική εκπομπή να ισχυρίζεται πως ένας σοβαρός λόγος είναι να μην αφήσουμε στους Τούρκους να κάνουν έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο.
Προς το παρόν τα απέναντι τουρκικά παράλια, διασώζουν ασθενείς από τα κοντινά σε αυτά νησιά οι οποίοι καταφεύγουν εκεί για γιατρό.
Ελπίζω να το έχει υπ’ όψιν του ο κ. Καμμένος, έχουν υπάρξει πολλά ρεπορτάζ για το θέμα. Ας το βάλει στα υπ’ όψιν, μαζί με άλλα «ηρωϊκά» για τους Τούρκους. Και να δώσει ο μεγαλοδύναμος, μη φτάσουμε στο σημείο να ζητάμε την συνδρομή των γειτόνων σε αεροδιακομιδές, γιατί τα δικά μας εναέρια μέσα θα είναι καθηλωμένα σαν τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Και μιας και λέμε δασοπυρόσβεση κι επειδή είναι πολλά τα λεφτά ΄Αρη, θα μπορούσαν κάποια δολάρια να πάνε και στον τομέα αυτό, να μην ξαναλέμε και φέτος αυτό που έλεγε ο κ. Δένδιας « ο Θεός να βάλει το χέρι του. Δεν μπορώ να σας εγγυηθώ ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Με λιγότερα μέσα και με γερασμένα όπλα πέφτουμε στη μάχη.»

Υ.Γ. Βέβαια, θα πρέπει κάποιος να αναγνωρίσει συνέπεια στον κ. Καμμένο. Με την ανάληψη των καθηκόντων ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, υποσχέθηκε νέα εξοπλιστικά προγράμματα, την ώρα που η χώρα διέρχεται ανθρωπιστική κρίση. Και κάπως έτσι φτάνει κανείς να συμφωνεί με το πρωτοσέλιδο της «Bild» « Η Ελλάδα λέει πως δεν έχει λεφτά και δίνει 500 εκατ. δολάρια για αεροπλάνα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου