Ο Ροδίτης δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής ανέλαβε την υπεράσπιση των 3 Σύρων μελών του πληρώματος του αλιευτικού «Celine Star» που είχε οδηγηθεί την Παρασκευή, μετά από επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, στο λιμάνι της Ιεράπετρας και μετέφερε 1,3 τόνους κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή «σοκολάτας».
Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν προχθές ενώπιον του Εισαγγελέα Πειραιώς και θα απολογηθούν την Πέμπτη για τα αδικήματα της συγκρότησης από κοινού και ένταξης από κοινού σε εγκληματική οργάνωση, που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργηματικών πράξεων που προβλέπονται στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά.
Επίσης, τους απαγγέλθηκε η κατηγορία της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών από κοινού από δράστες που ενεργούν από κοινού στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης κατά επάγγελμα και που το προσδοκώμενο όφελος υπερβαίνει το ποσό των 75 χιλιάδων ευρώ.
Το περιστατικό ξεκίνησε έπειτα από πληροφορίες για ύπαρξη σκάφους στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης το οποίο ενδέχεται να μετέφερε ύποπτο φορτίο.
Άμεσα στήθηκε συντονισμένη επιχείρηση από το Λιμενικό Σώμα, στην οποία συμμετείχαν δύο πλοία ανοικτής θαλάσσης, η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών, δύο περιπολικά σκάφη, καθώς και δύο αεροσκάφη.
Το σκάφος με σημαία Συρίας και τη ονομασία «Celine Star» εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής 60 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης, ακινητοποιήθηκε και στη συνέχεια οδηγήθηκε συνοδεία περιπολικών σκαφών του Λ.Σ στο λιμάνι της Ιεράπετρας όπου ξεκίνησε ενδελεχής έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη ύποπτου φορτίου.
Στη διάρκεια των ελέγχων, με τη συνδρομή επιχειρησιακών σκύλων Κ9 του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, στελεχών της Λιμενικής Αρχής Ιεράπετρας και Κλιμακίου της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που μετέβη στην Ιεράπετρα για να συνδράμει στις έρευνες στο αλιευτικό εντοπίστηκε ποσότητα 1,3 τόνων κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) αξίας περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι δράστες στο πρύμνιο μέρος του πλοίου, πίσω από τη δεξαμενη καυσίμου και νερού είχαν φτιάξει ειδικές κρύπτες, όπου είχαν καταχωνιάσει τα ναρκωτικά.
Μάλιστα, οι βαρώνοι είχαν απλώσει πάνω από τα πακέτα, κόκκους καφέ, ώστε να μην μπορούν να εντοπιστούν από τα σκυλιά της αστυνομίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ