Αντιμέτωποι με μια ευχάριστη έκπληξη ήρθαν χτες όλοι οι οδηγοί οχημάτων και πεζοί, που διέρχονταν μπροστά από την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου. Οι σπουδαστές όλων των τμημάτων (πρωτοετείς και δευτεροετείς) αποφάσισαν να «τσικνίσουν» στην είσοδο της ιστορικής Σχολής, με πολλούς μεζέδες, όπως το απαιτούσε η ημέρα και γλυκά με τα οποία κερνούσαν τους διερχόμενους!
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «δημοκρατική» η καθηγήτρια της Σχολής κα Ασημίνα Κατμάνογλου: «Η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου αποτελείται από 250 μαθητές, πρωτοετείς και δευτεροετείς: ζαχαροπλαστικής, μαγειρικής και ξενοδοχειακών μονάδων. Είναι τρία χρόνια τώρα που λειτουργεί ως ΙΕΚ και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή και φοίτηση. Παλαιότερα είχαμε προβλήματα με την έλλειψη υλικών, αλλά τώρα πια όλα έχουν εξομαλυνθεί. Είμαστε η μοναδική σχολή της χώρας, όπου τα παιδιά κάνουν εδώ την πρακτική τους, καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών τους, πέραν της πρακτικής που κάνουν στα ξενοδοχεία. Οι σπουδές διαρκούν δύο έτη και η είσοδος στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου είναι με μόρια».
Να σημειωθεί ακόμη πως οι περισσότεροι μαθητές είναι από την Ρόδο και τα Δωδεκάνησα και λιγότερο από άλλα μέρη της χώρας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ