Αθώοι κρίθηκαν χθες δύο αθίγγανοι του καταυλισμού στο Κορακόνερο, μητέρα και γιος, που κατηγορήθηκαν για αρπαγή ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του, από κερδοσκοπία, με σκοπό να επιτύχουν τη μεταβολή της οικογενειακής τάξης κατά συναυτουργία, σε βαθμό κακουργήματος.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν συγκεκριμένα οι Α. Κ. του Ε και Γ. Κ. αγνώστου πατρός.
Η καταγγέλλουσα Μ. Δ. του Σ., η οποία κατοικούσε στον καταυλισμό αθίγγανων στο Μενίδι Αττικής, περί τις αρχές του καλοκαιριού του έτους 2010, ήλθε στη Ρόδο, μαζί με το σύντροφό της, τον δεύτερο κατηγορούμενο, Γ. Κ. και ενώ κυοφορούσε, διέμεναν μαζί με τη μητέρα του συντρόφου της, την πρώτη κατηγορουμένη, Α. Κ., τον πατέρα και τα αδέλφια του, σε ένα παράπηγμα στον καταυλισμό αθίγγανων στο Κορακόνερο της Ρόδου.
Την 31η Αυγούστου 2010, η Μ. Δ. σε ηλικία 13 ετών, γέννησε κοριτσάκι χωρίς να έχει προηγουμένως τελέσει γάμο με τον βιολογικό πατέρα του παιδιού της και χωρίς εκείνος να το έχει αναγνωρίσει εκουσίως ή δικαστικώς και ως εκ τούτου η μητέρα του βρέφους είναι εκείνη που αποκλειστικά ασκεί τη γονική μέριμνα και έχει την επιμέλεια του ανηλίκου τέκνου της.
Κατά τη διάρκεια του θέρους του 2010, το Ι.Χ. αγροτικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του συζύγου της πρώτης κατηγορουμένης κατασχέθηκε από την αρμόδια αστυνομική αρχή ως το μέσο με το οποίο μέλη της οικογένειας των κατηγορουμένων διέπρατταν κλοπές.
Όπως υποστήριξε η Μ. Δ. αρχικώς οι δύο κατηγορούμενοι της πρότειναν, να πωλήσουν το μωρό σε ένα υπήκοο Αλβανίας, που διέμενε στη Μέγκαβλη στη Ρόδο, αγνώστων λοιπών στοιχείων, έναντι του τιμήματος των 3.000 ευρώ, προκειμένου να αγοράσουν αυτοκίνητο.
Η Μ. Δ. αρνήθηκε, παρά την επιμονή και των δύο κατηγορουμένων και όταν την 11-11-2010, μετά από επίμονες πιέσεις, ζήτησε από τον Γ. Κ. χρήματα προκειμένου να επιστρέψει η ίδια και το μωρό της στους γονείς της στο Μενίδι Αττικής, ο Γ. και η μητέρα του, Α. Κ. της άρπαξαν δια της βίας το βρέφος και την έδιωξαν από το παράπηγμα, όπου διέμεναν όλοι μαζί.
Στη συνέχεια, η ανήλικη μητέρα ζήτησε βοήθεια από τον ιδιοκτήτη γειτονικού περιπτέρου, ο οποίος και ειδοποίησε την αστυνομία.
Χθες ενώπιον του δικαστηρίου ανασκεύασε, τόνισε ότι με τον κατηγορούμενο έχουν πλέον παντρευτεί και έχουν 4 παιδιά και ότι τον είχε καταγγείλει ψευδώς διότι είχαν τσακωθεί και είχε χειροδικήσει εις βάρος της επειδή πίστευε ότι είχε σχέση με άλλη γυναίκα.

Ως συνήγορος υπεράσπισης τους παρέστη ο δικηγόρος κ. Γιάννης Κοκκινογένης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ