ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Xαιρετίζει η Κομισιόν την πρόταση εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Βρυξέλλες

Την πρόταση για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στις προ­σπά­θειες για μείωση των προ­σφυ­γι­κών ροών χαι­ρέ­τισε η Ευρω­παϊκή Επι­τροπή. Ερω­τη­θείς για τη χτεσινή επί­σκεψη της Γερ­μα­νί­δας Καγκε­λα­ρίου, Άνγκελα Μερκελ στην Τουρκία, ο εκπρό­σω­πος της Επι­τρο­πής, Μαρ­γα­ρί­της Σχοινάς δήλωσε:

“Η Ευρω­παϊκή Επι­τροπή λαμ­βά­νει υπόψη της τις δηλώ­σεις σχετικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην ανακοπή των προ­σφυ­γι­κών ροών στο Αιγαίο. Η απόφαση ανήκει στο ίδιο το ΝΑΤΟ σε σχέση με την ευκαι­ρία και τους τρόπους της ενδε­χό­με­νης εμπλο­κής του. Εμείς χαι­ρε­τί­ζουμε όλες τις συζη­τή­σεις που αφορούν πιθανά μέτρα αντι­με­τώ­πι­σης της προ­σφυ­γι­κής κρίσης, διά­σω­σης ανθρώ­πι­νων ζωών και δια­χεί­ρι­σης των προ­σφυ­γι­κών ροών και των εξω­τε­ρι­κών συνόρων”.

Ο ίδιος επα­νέ­λαβε ότι “τα 10 χμ που χωρί­ζουν την Ελλάδα και την Τουρκία δεν μπορούν να είναι παρά­δει­σος για δια­κι­νη­τές”.

AΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.