ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: Ανατιμήσεις στα ράφια, αλλά το καλάθι του νοικοκυριού συγκρατεί τις τιμές βασικών ειδών

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Γεωργιάδης ΑΔΩΝΙΣ

Εχουν ξεκι­νή­σει ανα­τι­μή­σεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ, σε διάφορα προ­ϊ­ό­ντα, της τάξεως του 5-10% όπως σε γαλα­κτο­κο­μικά, κρέατα, απο­ρυ­πα­ντικά και είναι ανα­τι­μή­σεις που έχουν να κάνουν με όλη την αύξηση του πλη­θω­ρι­σμού του τελευ­ταίου τρί­μη­νου του έτους – το τελευ­ταίο τρίμηνο δεν είχαμε καθόλου ανα­τι­μή­σεις – και όλη η πλη­θω­ρι­στική πίεση μου μαζεύ­τηκε σε διάφορα προ­ϊ­ό­ντα Οκτώ­βριο, Νοέμ­βριο και Δεκέμ­βριο, απο­τυ­πώ­νε­ται στις αυξή­σεις που κάνουν οι εται­ρείες τον Ιανουά­ριο».

Αυτό σημειώσε ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης και Επεν­δύ­σεων Άδωνις Γεωρ­γιά­δης, στο «Πρώτο Πρό­γραμμα» της ΕΡΤ.

Ο υπουρ­γός επα­νέ­λαβε ότι το καλάθι του νοι­κο­κυ­ριού έχει συμ­βά­λει στη συγκρά­τηση των τιμών σε βασικά προ­ϊ­ό­ντα, με το 50% των πωλή­σεων των σούπερ μάρκετ να είναι από το καλάθι και υπεν­θύ­μισε ότι εξε­τά­ζε­ται η προ­σθήκη επώ­νυ­μων προ­ϊ­ό­ντων ενώ για το ενδε­χό­μενο να υπάρ­ξουν και άλλα καλάθια του νοι­κο­κυ­ριού, ο υπουρ­γός σημεί­ωσε ότι θα ληφθούν απο­φά­σεις μετά από εξα­ντλη­τικό διά­λο­γος με τους κλάδους.

Ο υπουρ­γός συμπλή­ρωσε ότι από την 1η Φεβρουα­ρίου θα είναι έτοιμη η πλατ­φόρμα της κάρτας αγορών για να ξεκι­νή­σουν οι δικαιού­χοι να υπο­βά­λουν τις αιτή­σεις και εντός του Φεβρουα­ρίου θα γίνουν και οι πρώτες πλη­ρω­μές, που πιθα­νό­τατα θα αφορούν όσους κάνουν απο­δε­κτή την ψηφιακή κάρτα.

Ο κ. Γεωρ­γιά­δης ανα­φέρ­θηκε και στις εκπτώ­σεις που κάνουν πρε­μιέρα σήμερα και όπως είπε τα εμπο­ρικά κατα­στή­ματα είναι υπο­χρε­ω­μένα βάσει της νομο­θε­σίας, το ποσοστό έκπτω­σης που ανα­γρά­φουν στις βιτρί­νες τους να είναι σε σύγκριση της σημε­ρι­νής τιμής με την τιμή προ 30 ημερών και όχι από αυτή πριν από μια εβδο­μάδα, για να απο­φευ­χθούν οι πλα­σμα­τι­κές εκπτώ­σεις ενώ υπο­γράμ­μισε ότι τα πρό­στιμα είναι αυστηρά και κάλεσε τους κατα­να­λω­τές να προ­χω­ρούν σε καταγ­γε­λίες στην τηλε­φω­νική γραμμή 1520 της γενικής γραμ­μα­τείας Εμπο­ρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.