Δύο καροτσάκια στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Ρόδου, παρέδωσε χτες ο Σύλλογος Γυναικών Σορωνής. Παρόντες ήταν η αντιπεριφερειάρχης Υγείας κα Χαρούλα Γιασιράνη και ο διοικητής του ΓΝ Ρόδου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης.
Με δηλώσεις της, η πρόεδρος κα Ελένη Θωμά τόνισε:
«Σκοπός του Συλλόγου μας είναι να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας σε κάθε ανάγκη τους. Όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιείται ο Σύλλογός μας, γνώμονας είναι ο συνάνθρωπος.
Συγκεντρώσαμε πολλά καπάκια και με την βοήθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της κας Γιασιράνη, καταφέραμε να πάρουμε δύο καροτσάκια τα οποία αποφασίσαμε να δωρίσουμε στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Ρόδου.
Οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά προσπαθούμε να βοηθούμε όπου και όπως μπορούμε οικογένειες και κυρίως συνανθρώπους μας στα χωριά. Κουράγιο και συνεχίζουμε!»
Από την πλευρά της η κα Γιασιράνη είπε ότι η συνεργασία της ΠΝΑι ήταν πάντα αγαστή:
«Ειδικά με τον Σύλλογο Γυναικών Σορωνής η συνεργασία μας ήταν στενή από την ίδρυσή του. Ένα από τα αποτελέσματα της δράσης τους είναι τα δύο καροτσάκια που δώρισαν στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Ρόδου για τις ανάγκες των παιδιών που πρέπει να μεταφερθούν. Είναι απολύτως σημαντικό να πούμε ότι οι σύλλογοι συμπληρώνουν τις δράσεις της οργανωμένης πολιτείας και κάνουν ένα αξιοθαύμαστο ανθρωπιστικό έργο. Υποχρέωσή μας, ως φορείς απέναντι σε όλους τους συλλόγους είναι να στεκόμαστε αρωγοί στις δράσεις τους και να τους συγχαρούμε».
Η αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε ακόμη ότι στον απόηχο της συνάντησης και της συνεργασίας που είχε με την υφυπουργό Εργασίας κα Δόμνα Μιχαηλίδου κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Ρόδο ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν ήταν πώς αυτές οι ομάδες, σύλλογοι, σωματεία κ.λπ. θα μπορούν να ενισχύονται και από την οργανωμένη Πολιτεία.
«Εντός του μηνός θα αναθεωρήσουμε όλο το μητρώο του Συλλόγου που λειτουργούν στην Ρόδο και στα νησιά της Δωδεκανήσου, θα τους ενημερώσουμε και θα τους στηρίξουμε ώστε να ενταχθούν στο Εθνικό Μητρώο του Υπουργείου, προκειμένου κάποιες στιγμές να έχουν επιχορηγήσεις από τα έσοδα του Κρατικού Λαχείου. Δεν έχει γίνει μέχρι τώρα αλλά θα το προσπαθήσουμε.
Είναι κάτι πολύ σημαντικό για τις δράσεις που κάνουν», όπως είπε.
Τέλος από την πλευρά του ο κ. Ρουμάνης, ευχαρίστησε τον Σύλλογο λέγοντας πως η ιδιωτική πρωτοβουλία βοηθάει πολύ στο έργο του Νοσοκομείου: «Έχουμε όλοι το ίδιο ενδιαφέρον για το ΓΝ Ρόδου και προσπαθούμε να παρέχουμε αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας», καλώντας όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν ενεργά στον εμβολιασμό που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ