Τοπικές Ειδήσεις

Γύρω στις 10 Απριλίου θα αρχίσει η νέα τουριστική σεζόν

Υπάρχουν (ελάχιστες) προγραμματισμένες πτήσεις τσάρτερ για τα τέλη Μαρτίου του 2022 και όπως όλα δείχνουν, η σεζόν θα ξεκινήσει έστω και με περιορισμένο αριθμό αφίξεων, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά.
Βέβαια, το εγχείρημα της πρόωρης έναρξης της σεζόν, στόχος που τέθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Τουρισμού, Β Κικίλια, κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο τον περασμένο Οκτώβριο, φαίνεται πώς στηρίζουν μεγάλοι τουρ οπερέιτορς που διατηρούν ή διαχειρίζονται ξενοδοχεία με το brand τους στο νησί.
Πάντως, το επίσημο “opening” της σεζόν προσδιορίζεται γύρω στις 10 Απριλίου, μία εβδομάδα πριν από το Πάσχα των Καθολικών. Μέχρι τα τέλη Απριλίου πάντως και με την προϋπόθεση πάντα ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά στο μέτωπο της πανδημίας, εκτιμάται ότι η κίνηση θα φθάσει σε φυσιολογικούς ρυθμούς με το σύνολο των ξενοδοχείων του νησιού να έχει ανοίξει.

«Ελάχιστες πτήσεις έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη Μαρτίου. Η σεζόν όμως θα ανοίξει επίσημα από τις 10 έως τις 17 Απριλίου, λόγω του Πάσχα των Καθολικών. Είναι δύσκολο να ανοίξει το Μάρτιο, λόγω χαμηλής ζήτησης. Άλλωστε, τρέχει ακόμη το χειμερινό πρόγραμμα των τουρ οπερέιτορς στα Κανάρια νησιά, στην Τουρκία και αλλού.
Εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, πιστεύω πώς μέχρι τα τέλη Απριλίου θα φθάσουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, Γιώργος Ματσίγκος.
Σε ό,τι αφορά στην παράλλαξη “Ο” του κορωνοϊού ο κ. Ματσίγκος σημειώνει ότι προς το παρόν, δεν φαίνεται να επηρεάζει τη ζήτηση και τη συμπεριφορά των εν δυνάμει επισκεπτών. Άλλωστε, παραδοσιακά οι κρατήσεις ξεκινούν την 26η Δεκεμβρίου γνωστή και ως “boxing day”.
«Αυτή τη στιγμή έχουμε κάποιες κρατήσεις μόνο από την Αγγλία. Και πρόκειται κυρίως για κρατήσεις που μεταφέρθηκαν από ακυρώσεις και που δεν μπόρεσαν να γίνουν το 2021, καθώς η αγγλική αγορά άνοιξε με αρκετή καθυστέρηση. Δεν θεωρώ όμως ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα στη ζήτηση η μετάλλαξη «Ο» του κορωνοϊού. Άλλωστε η περίοδος πριν τα Χριστούγεννα ήταν ανέκαθεν μία νεκρά περίοδος. Από την 26η Δεκεμβρίου και έπειτα, συνηθίζεται να αυξάνεται η ροή των κρατήσεων και εκτιμώ ότι δεν θα επηρεάσουν οι εξελίξεις την ζήτηση», είπε ο κ. Ματσίγκος.
Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου, διοργανώνει σήμερα στις 18.30 στο Θέρμαι, εσπερίδα με θέμα «Δωδεκανησιακός Τουρισμός – Αντοχές και Προκλήσεις στην (Μετά) Covid-19 Εποχή και Περιβαλλοντική Διαχείριση». Καλεσμένος ομιλητής, θα είναι ο κος. Σωτήρης Μυλωνάς, σύμβουλος αειφορίας, ο οποίος θα μιλήσει για την Περιβαλλοντική Διαχείριση βήμα προς βήμα, δίνοντας έμφαση, στην ανακύκλωση, στην ενέργεια, στο food waste και σε όλες τις νέες νομοθετικές απαιτήσεις που θα πρέπει να ακολουθηθούν την νέα χρονιά.

Στόχος της εκδήλωσης, είναι να τονιστεί η απόλυτη προτεραιότητα των θεμάτων προστασίας του Περιβάλλοντος και πως αυτό μπορεί να βοηθήσει την Ρόδο, να αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα, ως τουριστικός προορισμός.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου