Ειδήσεις

Πρόταση του Μάνου Κόνσολα για τη διοργάνωση έκθεσης στην Κω

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, κατέθεσε πρόταση προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Μεϊμαράκη, για να διοργανωθεί έκθεση στην Κω, υπό την αιγίδα του Κοινοβουλίου και από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Βουλής, αφιερωμένη στην απελευθέρωση της Δωδεκανήσου.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι η έκθεση αυτή, θα μπορούσε να φιλοξενηθεί διαδοχικά και σε άλλα νησιά, που διαθέτουν ανάλογες υποδομές και σηματοδοτεί ένα άνοιγμα της Βουλής προς τη νησιωτική Ελλάδα.
Το πλήρες κείμενο της πρότασης του κ. Κόνσολα προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Μεϊμαράκη, έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ:
Αξιότιμο κύριο
Ευάγγελο Μεϊμαράκη,
Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Επικοινωνώ μαζί σας προκειμένου να σας καταθέσω μία σημαντική, όπως εκτιμώ, πρόταση εν όψει της επετείου της απελευθέρωσης των Δωδεκανήσων.
Στις 7 Μαρτίου, συμπληρώνονται 67 χρόνια από την ένωση της Δωδεκανήσου με τη μητέρα Ελλάδα.
Με αφορμή αυτή την εμβληματική και ιστορική αυτή επέτειο για τα Δωδεκάνησα, θα ήθελα να σας ζητήσω να αναλάβετε την πρωτοβουλία για την διεξαγωγή μίας έκθεσης, σε συνεργασία με το Μορφωτικό ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, αφιερωμένη στην απελευθέρωση της Δωδεκανήσου.
Ανάλογη έκθεση διοργανώθηκε και πριν από χρόνια.

Θεωρώ όμως ότι η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να διοργανώσει την έκθεση στα Δωδεκάνησα.
Να σηματοδοτήσει την ιδιαίτερη ευαισθησία και το ενδιαφέρον της για τη νησιωτική χώρα και ιδιαίτερα για μια ευαίσθητη, εθνικά, περιοχή.
Μέσα από την ιστορική μνήμη, να ενδυναμωθεί το μήνυμα της εθνικής ενότητας και ομοψυχίας.
Η έκθεση, θα μπορούσε να φιλοξενηθεί, αρχικά, στο νησί της Κω και στη συνέχεια να φιλοξενηθεί διαδοχικά και σε άλλα νησιά που διαθέτουν τις ανάλογες υποδομές.
Η συνδρομή της αυτοδιοίκησης και των φορέων πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ και το μήνυμα αυτής της πρωτοβουλίας θα έχει ισχύ αλλά και συμβολισμό.
Είμαι βέβαιος πως θα αποτιμήσετε θετικά την πρόταση αυτή και βρίσκομαι στη διάθεσή σας για να σας καταθέσω μια ολοκληρωμένη έκθεση για την οργάνωση της έκθεσης.
Με εκτίμηση,

Μάνος Κόνσολας

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου