Τοπικές Ειδήσεις

Αναβλήθηκε για την 2α Δεκεμβρίου η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων της «Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου»

Για την 2α Δεκεμβρίου 2021 αναβλήθηκε χθες από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου και θα συζητηθεί με την διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας μαζί με την αίτηση εξυγίανσής της, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της θυγατρικής της «Euromedica Γενική Κλινική Δωδεκανήσου» για την διατήρηση των προσωρινών μέτρων προστασίας της.
Η υπόθεση είχε εξεταστεί την 09η Ιουλίου 2020 και με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου κηρύχθηκε απαράδεκτη η συζήτηση για τυπικούς λόγους.
Η Γενική Κλινική Δωδεκανήσου, που είναι δυναμικότητας 107 κλινών και διαθέτει ως συνεργάτες περισσότερους από 200 ιατρούς, έχει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της τάξεως των 16 εκατ. ευρώ προς τις τράπεζες και αρνητικά ίδια κεφάλαια ύψους 16,6 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία εξυγίανσης και επίλυσης των εκκρεμοτήτων επισπεύστηκε χωρίς την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων, καθώς έχει επιτευχθεί επί της αρχής συμφωνία με τους πιστωτές της Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου. Κατά τη συζήτηση, πρόσθετες παρεμβάσεις υπέρ της εταιρείας άσκησαν η Farallon Capital Management, που αποτελεί στρατηγικό μέτοχο, η εταιρεία Healthcare Investors (Greece), η Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου (δια του κ. Δημητρίου Ζιώγα) και το σωματείο εργαζομένων (δια του δικηγόρου κ. Κώστα Χαλκιά) και κύριες παρεμβάσεις για την απόρριψη της αιτήσεως ο ΕΦΚΑ (δια της κ. Εύης Αρνιθενού), ΔΕΗ (δια του κ. Γ. Μαυρομάτη), ΑΑΔΕ (δια της κ. Μαρίας Ελευθερίου, μια ΕΠΕ, η ΔΕΥΑΡ και μια μονοπρόσωπη ΙΚΕ (δια του κ. Ακη Δημητριάδη), εταιρεία επιχειρηματικών απαιτήσεων (δια της κ. Δέσποινας Ζιώγα), 11 εργαζόμενοι (δια των κκ. Μ. Κόκκινου και Δ. Δασκαλάκη) και ακόμη μια ΕΠΕ (δια του κ. Ιωάννη Χριστοδούλου).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου