Τοπικές Ειδήσεις

Δεκτό το σχέδιο εξυγίανσης της Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου στη Ρόδο

Το δικαστήριο αποδέχθηκε το σχέδιο εξυγίανσης, το οποίο προβλέπει μεταβίβαση των βασικών στοιχείων ενεργητικού σε νέα εταιρεία, η οποία θα ελέγχεται από τη Farallon και την εν Ελλάδι θυγατρική της Healthcare Investors, που υπέβαλαν το σχέδιο εξυγίανσης.

Ενέκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου το σχέδιο εξυγίανσης της Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου με υπαγωγή της στο άρθρο 106 Β και έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη διάσωσή της με κούρεμα υποχρεώσεων και είσοδο νέου επενδυτή.

Το δικαστήριο υπό το βάρος των συσσωρευμένων οφειλών της κλινικής προς προμηθευτές, Δημόσιο, εργαζόμενους και τράπεζες αποδέχθηκε το σχέδιο εξυγίανσης, το οποίο προβλέπει «κούρεμα» υποχρεώσεων και κεφαλαιοποίηση απαιτήσεων πιστωτών. Με αυτό τον τρόπο η Farallon Capital Management μέσω της εν Ελλάδι θυγατρικής της, Healthcare Investors, καθίσταται βασικός μέτοχος της Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου.

Υπενθυμίζεται ότι η Farallon για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ρευστότητας χορήγησε ενδιάμεση χρηματοδότηση ως 12 εκατ. ευρώ, ενώ προγραμματίζονται επενδύσεις της τάξης των 5 εκατ. ευρώ. Οι απαιτήσεις της κεφαλαιοποιούνται και καθίσταται μεγαλομέτοχος.

Η εταιρεία ελέγχει και λειτουργεί από το 2006 κλινική στη Ρόδο, η οποία είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική μονάδα παροχής υγείας που είναι εγκατεστημένη σε νησιωτικό τουριστικό προορισμό.

Πηγή euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου