Ειδήσεις

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς, την Τρίτη 07-10-14, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιδρύματος Σταματίου (Γρηγορίου Λαμπράκη 12), στη Ρόδο και ώρες 17:00-21:00. Η ημερίδα ήταν συνδιοργάνωση των Τμημάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δωδ/σου και του Ιδρύματος Υποτροφιών Ρόδου, Εμμ. Και Μαίρης Σταματίου.

-Το πρόγραμμα της ημερίδας είχε ως εξής:

* Καλωσόρισμα από την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας, Μουλά Ευαγγελία, σύντομη βιωματική άσκηση με θέμα: “Ποιος ρυπαίνει, ποιος πληρώνει;” και παρουσίαση του ηλεκτρονικού βιβλίου: Εκπαίδευση και Αειφορία (με εισηγήσεις εκπαιδευτικών από περιβαλλοντικά προγράμματα προηγούμενων ετών).
* Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, κο Μάνο Κόκκινο.
* Παρουσίαση εκπαιδευτικού πακέτου WWF από την επιστημονικά υπεύθυνη της οργάνωσης, κα Σβορώνου Ελένη.
* Λόη Ποθητή, Προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
* Δειγματικές παρουσιάσεις προγραμμάτων από εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας:
* Μπύρου Ελένη, 2ο Δ.Σ. Ρόδου: Το γκιζάνι της Ρόδου.
* Ζαφειροπούλου Βασιλική- Ντάλλα Μαρία, 1ο Πρότυπο Δ.Σ. Ρόδου: Μαθαίνουμε παρέα με τον Ήφαιστο- Ηφαίστεια της Μεσογείου.
* Θωμίδης Βενέτης, Κρητικός Γεώργιος, ΓΕ.Λ. Αφάντου: Διαχείριση φυσικών πόρων: τρόποι εξοικονόμησης νερού και ηλεκτρικής ενέργειας – ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών, μπαταρίας στο σχολείο.
* Χριστινάκης Βασίλης- Φωτεινόπουλος , ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Ρόδου: Διαχείριση υδάτινων πόρων και ενέργειας.

Την ημερίδα παρακολούθησαν και εκπαιδευτικοί από τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ustream, χάρη στην τεχνική υποστήριξη του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. (Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών) της Διεύθυνσης Π.Ε. και Δ.Ε. Δωδεκανήσου και δη του κου Γιώργου Μαρκογιαννάκη.
Ένα τέτοιο εγχείρημα, που αποφασίστηκε κατόπιν εκκλήσεων από τους εκπαιδευτικούς των νησιών μας, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σε ανοικτή ημερίδα και είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς πραγματοποιήθηκε σύνδεση με Πάτμο, Κάλυμνο, Λειψούς, Κάρπαθο και Κω.
Στην ημερίδα απέστειλε χαιρετισμό ο Διευθυντής Διεύθυνσης Β/θμιας εκπ/σης Δωδ/σου, κος Παπαδομαρκάκης και παρευρέθηκε ο Διευθυντής Διεύθυνσης Α/θμιας εκπ/σης Δωδ/σου, κος Βασιλειάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου