Ειδήσεις

Σύνδεσμος Ρώσων τουρ οπερέιτορ: είναι πιθανό να συνεχισθούν οι πτωχεύσεις…

Μια σειρά πτωχεύσεων επιχειρήσεων στον ταξιδιωτικό κλάδο της Ρωσίας είναι πιθανό να συνεχιστούν, δήλωσε σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης η εκτελεστική διευθύντρια του Συνδέσμου Τουρ Οπερέιτορ της Ρωσίας Maya Lomidze.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά,  η τουριστική βιομηχανία βιώνει μια φυσική εξέλιξη, λαμβάνοντας υπόψη τον υψηλό ανταγωνισμό και τους τρέχοντες παράγοντες της κρίσης. Η εγχώρια αγορά, είπε, αυξάνεται κατά 25 έως 30%, ενώ υπάρχει μια σημαντική μείωση της ζήτησης των καταναλωτών στο εξωτερικό, κυρίως σε  ευρωπαϊκούς προορισμούς. Παράλληλα, τόνισε, ότι στη μείωση της ζήτησης για εκδρομές στο εξωτερικό συνέβαλλε και η απαγόρευση για ταξίδια στο εξωτερικό των δυνάμεων ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας αλλά και η  ισχυρή σύσταση να μην ταξιδέψουν εκτός της χώρας τους οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι δικαστές.

H κυρία Lomidze παραδέχθηκε στις δηλώσεις της ότι ο Νόμος περί ταξιδίων στη Ρωσία δεν προστατεύει επαρκώς τους καταναλωτές. Ο Νόμος περί τουρισμού τέθηκε σε ισχύ από το 1996, όπως σημειώνει και τροποποιήθηκε σημαντικά το 2012, χωρίς όμως να  προστατεύει επαρκώς τους καταναλωτές. Και οι εμπειρογνώμονες το είπαν αυτό το  2011. Στη συνέχεια, το αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν μόνο η δημιουργία του συλλόγου “Turpomosch”, ο οποίος συντονίζει τώρα τον επαναπατρισμό των Ρώσων από τους τουριστικούς οργανισμούς που κατέρρευσαν.

Πηγή: tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου