Ειδήσεις

Κως: Εξώδικο 11 οδηγών κατά της δημοτικής επιχείρησης συγκοινωνίας

Εξώδικο απέστειλαν 11 οδηγοί λεωφορείων (της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ – ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ & ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ του ΔΗΜΟΥ ΚΩ) 11 οδηγοί το οποίο υπογράφουν οι ίδιοι και στρέφονται κατά της επιχείρησης ισχυριζόμενοι ότι δεν τους καταβάλεται η προσαύξηση των εισητηρίων τα οποία εκδίδουν εντός των λεωφωρείων από τις αρχές του 2013.

Στις 21/05/2013 κατέθεσαν στην επιχείρηση με αριθμό πρωτοκόλλου 534/2013 αίτηση με την οποία ζητούσαν να βρεθεί λύση, διαφορετικά θα σταματούσαν να εκδίδουν εισητήρια εντός του λεωφωρείου αφού η προσαύξηση η οποία λάμβανε η επιχείρηση και την οποία επιβαρύνεται το καταναλωτικό κοινό δεν αποδιδόταν στους οδηγούς.

Άμεσα απάντησε η αρμόδια αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ κα Ιωάννα Ρούφα η οποία τόνισε ότι με έγγραφό της στο αρμόδιο υπουργείο αλλά και στον επίτροπο προσπάθησε να βρεθεί μία λύση αν και εφ’όσον η διαδικασία ήταν νόμιμη.

Όπως δηλώνει, διαπιστώθηκε ότι το αίτημα των οδηγών είναι παράνομο και καταχρηστικό. Για αυτόν τον λόγο αντίστιχοι δήμοι στους οποίους ισχυρίζονται οι οδηγοί οτι αποδίδεται η προσαύξηση του εισητηρίου, είναι παράνομοι.

Όσο για τη διακοπή της έκδοσης εισητηρίων στις 11 του μήνα με βάση τα λεγόμενα των οδηγών η κα Ρούφα σημείωσε πως “είναι συμβατική τους υποχρέωση να εκδίδουν τα εισητήρια, διότι προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργείας της επιχείρησης.

Είχαμε όλη την καλή διάθεση και προσπαθήσαμε αλλά δυστυχώς από την στιγμή που δεν είναι νόμιμο δεν μπορούμε να μην προστατεύσουμε τα συμφέροντα της επιχείρησης.
Σας γνωστοποιούμε πως αντίστοιχο εξώδικο κατά των 11 οδηγών θα εκδοθεί εντός της ημέρας.”

Η επίσημη ανακοίνωση ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την δημοσιοποίηση της εξώδικης διαμαρτυρίας των οδηγών Αορίστου και Ορισμένου χρόνου κατά της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ, διευκρινίζουμε τα παρακάτω:

Η Επιχείρηση κοινοποίησε εξώδικη απάντηση και στους 11 οδηγούς σύμφωνα με την οποία
Α) η απαίτηση για καταβολή ποσοστού έναντι του αντιτίμου του εισιτηρίου είναι παράνομη και καταχρηστική και αποτελεί ποινικό αδίκημα.
Β) Η έκδοση εισιτηρίου είναι συμβατική υποχρέωση του οδηγού και προβλέπεται ρητά και κατηγορηματικά από τον Εσωτερικό Κανονισμό της Επιχείρησης.
Δ) Η επιχείρηση (ρητά και κατηγορηματικά) δηλώνει ότι χορηγεί μόνο όσα επιδόματα προβλέπει ο νόμος. Άλλωστε κανένα μη νόμιμο ένταλμα δεν εγκρίνεται από το Ελεγκτικό Συμβούλιο.
Ε) Η μη έκδοση εισιτηρίων στην οποία προτίθενται να προβούν από 11/8/2014 οι οδηγοί της Επιχείρησης συνιστά σοβαρό εργασιακό παράπτωμα και λόγο απολύσεως (ιδιαιτέρως σε μια περίοδο που η επιχείρηση φιλοδοξεί να έχει έσοδα και να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό).

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα προβούμε στην προάσπιση των συμφερόντων της Επιχείρησης και θα διεκδικήσουμε διαφυγόντα κέρδη από την παράβαση των εργασιακών – συμβατικών υποχρεώσεων των οδηγών οι οποίες τηρούνται από την σύναψη της σύμβασής τους με την επιχείρηση από το 1989 και μετά (ανέκαθεν εξέδιδαν εισιτήρια).

Επίσης ενημερώνουμε ότι έχουμε αποστείλει έγγραφο – ερώτημα προς το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείο Εσωτερικών και προς το Ελεγκτικό Συνέδριο , υπόψη κ. Επιτρόπου, προκειμένου να αποσαφηνιστεί το ενδεχόμενο νόμιμης επίλυσης και ικανοποίησης του αιτήματος των οδηγών.

Δεσμευόμαστε ότι θα καταβάλουμε στο προσωπικό της επιχείρησης όσα με δικαστική απόφαση, εάν και εφόσον, καταλογιστούν και προτείνουμε στους οδηγούς μας να καταφύγουν στην δικαιοσύνη εάν θεωρούν δίκαιο το αίτημά τους και όχι να υπονομεύουν τη λειτουργία της επιχείρησης λειτουργώντας αντιεπαγγελματικά.

Κλείνοντας αξίζει να επισημάνουμε ότι οι ξενοδόχοι της Κω τους οποίους δημόσια ευχαριστούμε, πουλούν εισιτήρια χωρίς προμήθεια την ώρα που οι οδηγοί μας την διεκδικούν χωρίς νομιμοποίηση.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ
& ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΡΟΥΦΑ ΙΩΑΝΝΑ

(με πληροφορίες από kostoday)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου