Ειδήσεις

Υπέρ της αξιοποίησης του Γκολφ τάσσονται οι Αφαντενοί

Να ληφθούν υπόψη από τους επενδυτές, στους οποίους παραχωρήθηκαν για αξιοποίηση τα δύο τμήματα της έκτασης του Γκολφ, οι προτάσεις του πρώην δημοτικού συμβουλίου Αφάντου, ζητά ο πρώην δήμαρχος και σημερινός αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθλητισμού κ. Σάββας Διακοσταματίου.
«Το γεγονός ότι έχουμε αναδόχους δείχνει κάτι. Θα γίνουν σημαντικές επενδύσεις. Η Ρόδος και η δημοτική ενότητα Αφάντου θα ωφεληθούν τα μέγιστα. Δεν υπάρχει θέμα με το παραλιακό μέτωπο γιατί οι επενδύσεις δεν θα γίνουν σε όλο το μήκος του. Προτείναμε να δημιουργηθεί πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος. Θα πρέπει ακόμη να υπάρχουν δίοδοι που θα οδηγούν στην παραλία. Ακόμη είναι ανάγκη θα αξιοποιηθεί η περιοχή ώστε τόσο οι επιχειρηματίες όσο και η τοπική κοινωνία να ωφεληθούν», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου και πρόσθεσε, πως θα ωφεληθούν και οι ιδιοκτήτες μικρών ακινήτων.
«Θα δημιουργηθούν συνολικά 6.000 κλίνες. Αυτό σημαίνει πως τουλάχιστον 500 τουρίστες θα επισκέπτονται τ’ Αφάντου. Για να αποκομίζουν τις καλύτερες εντυπώσεις θα πρέπει μέσα στα επόμενα χρόνια να γίνουν παρεμβάσεις στην κοινότητα, να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα, να δημιουργηθούν πεζόδρομοι και να ευπρεπιστούν τα καταστήματα. Θα δημιουργηθούν υπερπολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες και αυτό θα είναι θετική εξέλιξη», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου και τόνισε πως είναι ευχής έργο που παραχωρήθηκαν τα δύο τμήματα της έκτασης του Γκολφ σε ιδιώτες γιατί θα δημιουργηθεί ανάπτυξη και καλύτερες υποδομές για όλους.
Με αφορμή τις διαμαρτυρίες για την παραχώρηση των δύο τμημάτων της έκτασης, ο κ. Διακοσταματίου δήλωσε :
«Γιατί δεν υπάρχουν διαμαρτυρίες στις δημοτικές ενότητες Καλλιθέας και Ιαλυσού, όπου ξενοδόχοι κάνουν χρήση των παραλιών; Γίνεται βιασμός του περιβάλλοντος. Αν μου βρείτε κάθετες προσβάσεις στις ακτές τότε θα παραιτηθώ σήμερα. Η Ρόδος ζει από τον τουρισμό. Αυτό να το καταλάβουν όσοι αντιδρούν. Τόσα χρόνια μας ταλαιπωρεί το συγκεκριμένο θέμα γιατί κάποιοι επιμένουν να αρνούνται την ανάπτυξη για τ’ Αφάντου. Η συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μου είναι υπέρ της αξιοποίησης. Εμείς θα ρυθμίσουμε από εδώ και πέρα τη ζωή μας εκεί. Δεν μπορούν να προχωρήσουν επενδύσεις με εκατοντάδες προαπαιτούμενα. Ας δουν πως χειρίζονται τα θέματα στη γειτονική Τουρκία».
Ο κ. Σ. Διακοσταματίου τόνισε πως φταίει η πολιτική που εφαρμόσθηκε από τα δύο μεγάλα κόμματα, που είχαν επί σειράν ετών την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας για το γεγονός ότι δεν γίνονταν επενδύσεις.
«Εμείς ζητήσαμε, ο εκάστοτε επενδυτής να προχωρήσει στην κατασκευή βιολογικού στον οποίο θα πέφτουν τα λύματα της κοινότητας Αφάντου. Επίσης θα μπορούσαν αντί των τουριστικών κλινών να δημιουργήσουν επιχειρηματικά πάρκα ή να κατασκευάζονταν κινηματογραφικά στούντιο», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου.
Θέματα πολιτισμού
Συνεπικουρούμενος από τον ηθοποιό και ποιητή κ. Γιάννη Νικολαΐδη και τον μαέστρο κ. Δημήτρη Χαλκιά κ. Διακοσταματίου αναφέρθηκε και στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 10 Αυγούστου στις 21.15, στην Παναγιά του Μπούργκου.
«Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν σημαντικά έργα. Είναι ευχάριστο που το κοινό μπορεί να την παρακολουθήσει χωρίς να πληρώνει εισιτήριο», δήλωσαν οι κκ Γιάννης Νικολαΐδης και Δημήτρης Χαλκιάς.
Σε ερώτηση σχετικά με τις ακυρώσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων που δημιουργούν κενά στο φεστιβάλ, ο κ. Διακοσταματίου είπε, πως οφείλονται στην οικονομική κρίση.
«Σε άλλες πόλεις της Ελλάδας ακυρώθηκαν περισσότερες εκδηλώσεις. Εδώ δεν υπάρχει μεγάλο θέμα. Η κρίση δημιουργεί προβλήματα στους καλλιτέχνες που προσπαθούν να περιορίσουν το κόστος. Για τις συναυλίες ο Δήμος Ρόδου δεν πληρώνει. Παραχωρεί τους χώρους και στηρίζει όσο μπορεί. Στο θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου «κόβονται» κάθε φορά 800-1000 εισιτήρια. Εξαίρεση αποτέλεσε μόνο η συναυλία των κκ. Α. Βίσση και Αντώνη Ρέμου, όπου η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Αν για μια εκδήλωση υπάρχουν καλές κριτικές πάει καλά. Είναι πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν», δήλωσε ο κ Διακοσταματίου.
Σε ερώτηση σχετικά με την αφισορύπανση ο κ. Διακοσταματίου δήλωσε πως ο Δήμος Ρόδου τοποθέτησε στάντ σε κεντρικά σημεία της πόλεως προκειμένου να αναρτώνται εκεί οι αφίσες και οι ανακοινώσεις για τις εκδηλώσεις.
«Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις. Έχουμε σκέψεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που θα τις εφαρμόσουμε το επόμενο καλοκαίρι. Δεν είναι λύση ο ανταρτοπόλεμος. Να μας αναφέρουν όμως και τα στελέχη του τμήματος Προσόδων αν επιβάλλονται πρόστιμα και αν οι παραβάτες πληρώνουν. Μου κάνει εντύπωση που κάθε καλοκαίρι μόλις ξεκινήσει το πολιτιστικό φεστιβάλ έχουμε προβλήματα», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου