Ρεπορτάζ

Άρχισε χθες στη Ρόδο το Συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Ελληνικής Φιλοσοφίας

Ξεκίνησε χθες στη Ρόδο το 29ο Συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Ελληνικής Φιλοσοφίας με θέμα «Η Ηθική και Πολιτική Φιλοσοφία των Ελλήνων». Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου έγινε το πρωί στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου Mediterranean και το απόγευμα πραγματοποιήθηκε και η επίσημη έναρξη-καλωσόρισμα.
Συνολικά 130 σύνεδροι από όλο τον κόσμο παρακολουθούν τις εργασίες του συνεδρίου. Συγκεκριμένα συμμετέχουν σύνεδροι από Aμερική, Καναδά, Ρωσία, Κίνα, Κορέα, Ιαπωνία, Αφρική, Φιλιππίνες, Τατζικιστάν, Ινδία Ισραήλ, Αίγυπτο, Ιταλία, Σουηδία, Νορβηγία, Ελλάδα κ.α.Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται μεγάλα ονόματα της επιστήμης της φιλοσοφίας, που διδάσκουν στο εξωτερικό και είναι μέλη της FISP, όπως ο Καθηγητής Φιλοσοφίας κ. Χρήστος Ευαγγελίου από το Towson University των Η.Π.Α., ο Καθηγητής κ. Ιωάννης Πουλάκος από το Department of Communication, University of Pittsburg, USA, ο Καθηγητής Φιλοσοφίας κ. Hong-Bin Lim από το Korea University, ο Καθηγητής Φιλοσοφίας, κ. Τhomas Robinson, από το University of Toronto, Canada. κ.α. σπουδαίοι επιστήμονες.
Στο παρελθόν η Διεθνής Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας πραγματοποίησε στην πόλη της Ρόδου και στη Λίνδο άλλα δύο Διεθνή Φιλοσοφικά Συνέδρια, το 1992 και το 2001 και ορισμένοι Σύνεδροι του παρόντος Συνεδρίου είχαν συμμετάσχει και στα προηγούμενα, μένοντας καταγοητευμένοι από το νησί.
«Κρατούμε το Αιγαίο στην πρώτη γραμμή. Παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες των καιρών επιμένουμε να ερχόμαστε στο Αιγαίο και να ενισχύουμε και να προβάλλουμε την Ελληνική Φιλοσοφία. Χαιρόμαστε που βρισκόμαστε στη Ρόδο, όπου διοργανώσαμε στο παρελθόν άλλα δύο συνέδρια. Κάποιοι από τους συνέδρους που πήραν μέρος σε εκείνα τα συνέδρια είναι σήμερα εδώ.
Το Διεθνές Τακτικό Συνέδριο Φιλοσοφίας συμβάλλει ενεργά στον Συνεδριακό Τουρισμό, καθώς κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι σύνεδροι συνοδεύονται από τα μέλη της οικογένειάς τους ή τους φίλους τους.
Η Ρόδος είναι ένας σπουδαίος προορισμός παγκοσμίως, λόγω της τεράστιας ιστορίας της, των διασήμων αξιoθεάτων της και του φυσικού της κάλλους. Τα σύγχρονα εναέρια και ακτοπλοϊκά μέσα που διαθέτει αποτελούν ευκαιρία για συμμετοχή στο Συνέδριο με οικογενειακές ή φιλικές διακοπές», ανέφερε ο πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Ελληνικής Φιλοσοφίας, καθηγητής, Κωνσταντίνος Βουδούρης.
Σημειώνεται ότι το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπό την εποπτεία της Διεθνούς Ακαδημαϊκής Επιτροπής και συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου