Ρεπορτάζ

Απορρίφθηκε το αίτημα Ελβετών για ηλεκτροδότηση

Με απόφαση, που εξέδωσε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου απορρίφθηκε το αίτημα δύο Ελβετών, κατοίκων Αφάντου, για την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία θα υποχρεώνεται η ΔΕΗ και η ΔΕΔΔΗΕ να ηλεκτροδοτήσει παραθεριστική κατοικία, που ανήγειραν στο νησί.
Οι δύο Ελβετοί, συνταξιούχοι, η πρώτη εργασθείσα ως γενική διευθύντρια πολυεθνικής εταιρείας, και δεύτερος ως υψηλόβαθμο στέλεχος κατασκευαστικής εταιρείας επέλεξαν να επενδύσουν στην αγορά παραθεριστικής κατοικίας στ’ Αφάντου, ξοδεύοντας σημαντικά ποσά για την αποπεράτωσή της, για να διαπιστώσουν έκπληκτοι ότι δεν τους επιτρέπεται η ηλεκτροδότησή της.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», πολιτικός μηχανικός ανέλαβε δημόσιος υπάλληλος, που απασχολείται στην πολεοδομία και επειδή δεν μπορούσε τυπικά να «φαίνεται», ήτοι να υπογράφει σχέδια και αιτήσεις που απαιτούντο για την έκδοση της άδειας οικοδομής, ανέθεσε την όλη υπόθεση με μια άλλη πολιτικό μηχανικό.
Αφού ολοκληρώθηκε η κατασκευή της οικίας και έφτασαν προ ημερών στη Ρόδο διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να την ηλεκτροδοτήσουν γιατί απαιτείται σφραγίδα της πολεοδομίας επί του στελέχους της οικοδομικής άδειας με επισημείωση ότι εγκρίνεται η οριστική ρευματοδότηση του ακινήτου. Η πολεοδομία για να χορηγήσει την βεβαίωση αυτή τους ζητά υπεύθυνη δήλωση του επιβλέποντος μηχανικού. Οι μηχανικοί που απασχολήθηκαν στο έργο, ο μεν ένας είναι δημόσιος υπάλληλος, η δε δεύτερη έχει κάνει παύση στην ΔΟΥ Ρόδου!
Η ΔΕΗ και η ΔΕΔΔΗΕ εξέθεσαν ότι για να γίνει η σύνδεση στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, είναι υποχρεωμένη να ζητήσει και να ελέγξει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τονίζοντας ότι η υπογραφή του επιβλέποντος μηχανικού είναι απαραίτητη.
Επεσήμαναν εξάλλου ότι η αληθής έννοια της βεβαιώσεως του μηχανικού, δεν είναι μία τυπική γραφειοκρατική διαδικασία, αλλά αναγκαία προϋπόθεση πιστοποιήσεως της ασφαλούς λειτουργίας των εγκαταστάσεων οι οποίες θα ηλεκτροδοτηθούν, τυχόν δε έλλειψή της καθιστά αυτές επικίνδυνες για τους χρήστες τους, ενέχοντας μάλιστα τον κίνδυνο ατυχήματος, σε αυτούς.
Τους Ελβετούς εκπροσώπησε ο δικηγόρος κ. Μ. Τσέρκης και την ΔΕΗ ο δικηγόρος κ. Γ. Μαυρομάτης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου