Ειδήσεις

Ενωση επιχειρήσεων εκμίσθωσης αυτοκίνητων με οδηγό: Κινδυνεύει με δυσφήμιση ο ελληνικός τουρισμός από απόφαση του Υπ. Μεταφορών

Από την άτυπη Ενωση Επιχειρήσεων Εκμίσθωσης Αυτοκινήτων με οδηγό ανακοινώθηκαν τα εξης: Με την υπ’ αριθµ. 154785/15-5-2023 Απόφαση του Υφυπουργού Υποδοµών και εταφορών, η οποία δηµοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 17-5-2023, δηλαδή πέντε (5) µόλις ηµέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, προβλέφθηκε η υποχρέωση ανάρτησης της σύµβασης ολικής εκµίσθωσης των Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων µε οδηγό στο Ψηφιακό Μητρώο του ν. 4530/2018, τουλάχιστον δύο (2) ώρες προ της ώρας έναρξης αυτής (άρθρο 2 παρ. 2).  Ο περιορισµός αυτός καθιστά ουσιαστικά αδύνατη την άσκηση της δραστηριότητας των επιχειρήσεων µας και την εξυπηρέτηση των εν δυνάµει πελατών µας (τουριστών), κάτι που αναµένεται να δηµιουργήσει τεράστια προβλήµατα στην εξυπηρέτηση της υψηλής τουριστικής κίνησης που ήδη καταγράφεται φέτος στη χώρα µας και να δυσφηµίσει τον ελληνικό τουρισµό, προσβάλλοντας σηµαντικά την εικόνα και τη φήµη της Ελλάδας ως κορυφαίου τουριστικού προορισµού σε παγκόσµιο επίπεδο.

Για τους λόγους αυτούς, αποφασίσαµε κατόπιν της κοινοποίησης Εξώδικης ∆ιαµαρτυρίας στο αρµόδιο Υπουργείο -ως προς την οποία εισπράξαµε αδιαφορία- να προχωρήσουµε σε όλες τις απαραίτητες νοµικές ενέργειες (σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο) κατά της ως άνω Απόφασης του Υφυπουργού Υποδοµών και Μεταφορών, αναθέτοντας την εκπροσώπησή µας στα ∆ικηγορικά Γραφεία των ∆ρ. Ιωάννη Α. Γκιτσάκη, ∆ικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, ∆ιδάκτορα ∆ιοικητικού ∆ικαίου και συµβούλου τουριστικών επιχειρήσεων και Αλέξανδρου Ι. Φάρου και Συνεργατών.

Οι ανωτέρω διαπρεπείς νοµικοί έλαβαν την εντολή, όπως για λογαριασµό των επιχειρήσεων µας: α) Σε πρώτη φάση, να καταθέσουν ενώπιον του Συµβουλίου Επικρατείας αίτηση ακυρώσεως και αίτηση αναστολής κατά της υπ’ αριθµ. 154785/15-5-2023 Απόφασης του Υφυπουργού Υποδοµών και Μεταφορών, καθώς και σχετικές αναφορές στην Επιτροπή Ανταγωνισµού και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριµένα, στις Γενικές ∆ιευθύνσεις Ανταγωνισµού (DG COMP) και Κινητικότητας και Μεταφορών (DG MOVE). Και,

β) Σε δεύτερη φάση, να καταθέσουν στα αρµόδια ∆ικαστήρια αγωγές αποζηµιώσεως κατά του Ελληνικού ∆ηµοσίου και να προσφύγουν -εάν χρειαστεί- και στο Ευρωπαϊκό ∆ικαστήριο Ανθρωπίνων ∆ικαιωµάτων (Ε∆∆Α). Τέλος, σηµειώνουµε ότι ο νοµικός και ουσιαστικός αγώνας τον οποίον δίνουµε, δεν είναι απλώς ένας αγώνας για την οικονοµική επιβίωση των επιχειρήσεων µας, αλλά ένας αγώνας για την προάσπιση του ελληνικού τουρισµού και της φήµης της Ελλάδας ως κορυφαίου παγκόσµιου τουριστικού προορισµού. Για το λόγο αυτό καλούµε όλους τους φορείς και τις ενώσεις του ελληνικού τουρισµού (σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο) να συνταχθούν µαζί µας και να συµπαρασταθούν εµπράκτως σε αυτόν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου