ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσακαλώτος: Σύντομα αλλαγές στα capital controls

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΑΤΜ

Σύντομα επι­λέ­ξιμα θα είναι τα ελλη­νικά ομόλογα από την Ευρω­παϊκή Κεντρική Τράπεζα για το πρό­γραμμά της αγορών τίτλων (QE), ανοί­γο­ντας τον δρόμο για τη χαλά­ρωση των ελέγχων στην κίνηση κεφα­λαίων και τη στα­διακή ανά­καμψη της εμπι­στο­σύ­νης των επεν­δυ­τών, δήλωσε ο υπουρ­γός Οικο­νο­μι­κών Ευκλεί­δης Τσα­κα­λώ­τος σε συνέ­ντευξή του στο πρα­κτο­ρείο Bloomberg.

«Το QE θα μπο­ρούσε να ακο­λου­θή­σει μόλις πλη­ρω­θεί το χρέος που λήγει τον Ιούλιο», δήλωσε ο υπουρ­γός, ανα­φε­ρό­με­νος στην απο­πλη­ρωμή των ομο­λό­γων της ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου.

 

«Πιστεύω ότι τα ελλη­νικά ομόλογα θα είναι επι­λέ­ξιμα», έως τον Σεπτέμ­βριο, πρό­σθεσε. «Οι περιο­ρι­σμοί των capital controls χαλα­ρώ­νουν ήδη και υπάρχει ένας οδικός χάρτης προς την πλήρη απε­λευ­θέ­ρωση. Είμαι αισιό­δο­ξος ότι έως το φθι­νό­πωρο θα έχουμε κάποια σημα­ντική αλλαγή», σημεί­ωσε ο υπουρ­γός για το θέμα των ελέγχων στην κίνηση κεφα­λαίων.

 

«Εφόσον έχεις το QE, και ανάλογα με την άποψη που έχεις για την κατά­σταση του χρέους, μπορείς να βγάλεις το Grexit από το τραπέζι. Μετά θα έχεις έναν καθαρό διά­δρομο για τους επεν­δυ­τές», τόνισε ο κ. Τσα­κα­λώ­τος.

 

Η αύξηση της εμπι­στο­σύ­νης, η απο­πλη­ρωμή των ληξι­πρό­θε­σμων χρεών (του δημο­σίου σε ιδιώτες) και η ένταξη στο πρό­γραμμα QE θα αντι­σταθ­μί­σουν τα τελευ­ταία δημο­σιο­νο­μικά μέτρα, δήλωσε ο υπουρ­γός. «Οι παρά­γο­ντες αυτοί ανα­μέ­νε­ται να υπε­ρα­ντι­σταθ­μί­σουν την υφε­σιακή επί­πτωση», δήλωσε χαρα­κτη­ρι­στικά.
thepressproject.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.