Τοπικές Ειδήσεις

Κυκλοφόρησε το ΦΕΚ με τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και έχουν…ξεχάσει να βάλουν την Κάλυμνο στο καθολικό lockdown!

Κυκλοφόρησε σήμερα Σάββατο 8 Μαίου 2021 μεσημέρι, το ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύεται η απόφαση με ” Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00”

Όλη το ΦΕΚ μπορείτε να τη δείτε πατώντας εδώ

Με την απόφαση αυτή, όλες οι περιοχές της Χώρας κατηγοριοποιούνται σε 2 επίπεδα. Στις περιοχές  που εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (Βαθύ κόκκινο)  και στις υπόλοιπες που εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

Ο Δήμος Καλυμνίων σύμφωνα με την  απόφαση αυτή εντάσσεται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (Βαθύ κόκκινου) από τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00.

Βέβαια αυτό έρχεται σε αντίθεση με την χθεσινή ανακοίνωση του  Υφυπουργού  Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς για παράταση του  καθολικού lockdown στην Κάλυμνο μέχρι το πρωί της Δευτέρας 17 Μαΐου 2021.

Πρόκειται για ένα “σοβαρό μπέρδεμα”,  με την απόφαση που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ με την οποία η Κάλυμνος φαίνεται ενταγμένη  στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (Βαθύ κόκκινου) . Δεν είναι κάτι το τυπικό αλλά ουσιαστικό, αφού αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τη Δευτέρα θα μπορεί να λειτουργήσει το λιανεμπόριο, η εστίαση, η εκπαίδευσης και άλλες δραστηριότητες.  Να σημειώσουμε ότι η απόφαση που έθεσε την Κάλυμνο στο καθολικό lockdown ,δεν δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ,μόνο στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και έχει ισχύ μέχρι τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00.

Το kalymnos-news.gr επικοινώνησε με τη «Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας»,χωρίς όμως να μας διευκρινιστεί αν θα ακολουθήσει ξεχωριστή απόφαση για την Κάλυμνο για το διάστημα από 10-17 Μαΐου που όπως ανακοινώθηκε προφορικά θα είναι στο  καθολικό lockdown

 

Πηγή kalymnosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου