Τοπικές Ειδήσεις

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη για την επέτειο της 8ης Μαΐου

Τα κοινωνικά επιτεύγματα της Ευρώπης ταυτίζονται με την πολιτισμική κουλτούρα και τις αξίες των Δωδεκανησίων που τιμούν τη Μεγάλη Νίκη για τη δική τους Ελευθερία

«Τη σημερινή, ιστορική για τη Δωδεκάνησο ημέρα, τα μηνύματα της Νίκης απέναντι στο ναζισμό και της Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας που έστειλε η Σύμη σ’ όλη την Ελλάδα είναι επίκαιρα όσο ποτέ. Οι πανανθρώπινες αξίες της Αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής για την ευημερία των λαών παίρνουν σήμερα διπλό νόημα και σημασία. Για να αγωνιστούμε όλοι ώστε τα επιτεύγματα της επιστήμης να αποτελέσουν παγκόσμιο κοινωνικό αγαθό, το ειρηνικό «όπλο» της ανθρωπότητας απέναντι στην πανδημία και ταυτόχρονα, την ημέρα μνήμης και τιμής της 8ης Μαΐου να γίνει επίδειξη της δικής μας ισχύος: Των πολιτιστικών και αναπτυξιακών επιτευγμάτων των Δωδεκανησίων που βασίζονται στη συνεργασία των λαών, στην Ιστορία μας, στον τουρισμό και τον φυσικό μας πλούτο, σ’ όλα όσα προβάλλουν τη Δωδεκάνησο και τιμούν την Ελλάδα διεθνώς. Μακριά από πολεμικές κραυγές στη Μεσόγειο και τις μικροπολιτικές ρητορικές της κυβέρνησης για την «επόμενη ημέρα» της πανδημίας, με την προσμονή ότι όλοι θα ανταποκριθούμε κατάλληλα στις απαιτήσεις της εποχής. Βρισκόμενοι αποφασιστικά δίπλα στους συμπολίτες μας που εργάζονται για να φέρουν ακόμα πιο κοντά τους λαούς με τον τουρισμό και τον πολιτισμό μας, κάνοντας πράξη το όραμα της αειφόρου ανάπτυξης που προσδοκούν οι νησιώτες για τις τοπικές κοινωνίες στη Δωδεκάνησο».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου