ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: Ανοίγουν δεξιώσεις γάμων, γυμναστήρια, καταργείται το ραντεβού στα μαγαζιά

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Γεωργιάδης

Οικο­νο­μική ενί­σχυση ενόψει και για δικη­γό­ρους, του­ρι­σμό, παι­δό­το­πους – Πότε ανοίγει η πλατ­φόρμα για την εστίαση

Ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης Αδωνις Γεωρ­γιά­δης μίλησε στο «Τώρα ό,τι συμ­βαί­νει» για τις επό­με­νες δρα­στη­ριό­τη­τες που θα σηκώ­σουν ρολά κι αφορούν μεγάλο αριθμό εργα­ζό­με­νων. Ο υπουρ­γός τόνισε ότι όλα γίνο­νται σε συνάρ­τηση με τους εμβο­λια­σμούς και φωτο­γρά­φησε την 15η Μαΐου, ημέρα κατά την οποία ανοίγει ο του­ρι­σμός, ως ημε­ρο­μη­νία για την άρση του μέτρου του ραντε­βού στα μαγαζιά, αλλά και της απα­γό­ρευ­σης της μου­σι­κής στην εστίαση.

«Οσο προ­χω­ρούν οι εμβο­λια­σμοί, θα έχουμε καλύ­τερα απο­τε­λέ­σματα. Σήμερα ανοί­γουν οι πλαζ και μες στη βδομάδα θα ληφθούν οι απο­φά­σεις για τις δεξιώ­σεις γάμων στα κτήματα, αλλά και για τα κέτε­ρινγκ» είπε ο κ. Γεωρ­γιά­δης και πρό­σθεσε: «Οσο περνούν οι εβδο­μά­δες θα αυξά­νο­νται τα άτομα που θα μπορούν να συμ­με­τέ­χουν σε εκδη­λώ­σεις».

Για τις εκθέ­σεις και τα πανη­γύ­ρια είπε ότι «θα λει­τουρ­γή­σουν αν προ­χω­ρή­σουν οι εμβο­λια­σμοί όπως υπο­λο­γί­ζουμε».

Παράλ­ληλα, ξεκα­θά­ρισε ότι μέχρι τις 14 Μαΐου θα ισχύει το ραντε­βού στα μαγαζιά και θα καταρ­γη­θεί στις 15 του μήνα μαζί με το άνοιγμα του του­ρι­σμού. «Το ραντε­βού δυσκο­λεύει τον κατα­να­λωτή και γι αυτό ήταν πεσμένη η κίνηση. Δεν πήγε όπως θα ήθελα εγώ» πρό­σθεσε.

Ανα­φο­ρικά με την… βουβή εστίαση τόνισε ότι «ήταν απαί­τηση των γιατρών. Από 15 Μαΐου με τον του­ρι­σμό, καλό θα είναι να επι­τρα­πεί» είπε με νόημα.

Οσον αφορά στο μείζον θέμα των γυμνα­στη­ρίων, ο υπουρ­γός ξεκα­θά­ρισε ότι είναι θέμα χρόνου μιας και βγήκε χθες χρο­νο­διά­γραμμα από την επι­τροπή. «Θα ανοί­ξουν πρώτα για τους εμβο­λια­σμέ­νους και προ­ο­δευ­τικά για τους υπό­λοι­πους. Θα έχουμε νέο χρο­νο­διά­γραμμα μέσα στη βδομάδα», ενώ διευ­κρί­νισε ότι θα μπορούν να γυμνα­στούν «όσοι έχουν κάνει ακόμα και την πρώτη δόση του εμβο­λίου».

Συνε­χί­ζο­ντας ανέφερε πως «γύρω στις 17 θα ανοί­ξουν δρα­στη­ριό­τη­τες σε ανοι­χτούς χώρους, ενώ στις αρχές του Ιούνη θα ανοί­ξουν τα γυμνα­στή­ρια για όλους.

Οσον αφορά στην πλατ­φόρμα για την στήριξη στην εστίαση επε­σή­μανε ότι «είναι θέμα ημερών να ανοίξει» και πρό­σθεσε ότι κάτι αντί­στοιχο θα γίνει και για τους δικη­γό­ρους και τον του­ρι­σμό, αλλά και για τους παι­δο­τό­πους που είναι κλει­στοί για μήνες.

Πηγή: ethnos.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.