Ρεπορτάζ

Η ΔΕΥΑΡ προχωρά σε έκπτωση «συνέπειας» για τους λογαριασμούς πελατών

Την έκπτωση «συνέπειας» για την εξόφληση οφειλών προς τη ΔΕΥΑΡ φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο, ο γενικός διευθυντής, κ. Γιώργος Υψηλάντης. Συγκεκριμένα η εισήγησή του αναφέρει τα παρακάτω:
«Η περίοδος της πανδημίας την οποία διανύουμε καθώς και η περίοδος επανεκκίνησης της οικονομίας που θα ακολουθήσει, έχουν δημιουργήσει νέες συνθήκες και νέα δεδομένα στη ΔΕΥΑΡ αλλά και στους πελάτες της (πολίτες, φορείς και επιχειρήσεις). Αποτελεί αναγκαιότητα και υποχρέωση επίδειξης κοινωνικής υπευθυνότητας η λήψη συγκεκριμένων μέτρων που θα ανακουφίσουν την ίδια την Επιχείρηση αλλά ταυτόχρονα τους πελάτες της είτε αυτοί είναι πολίτες, επιχειρήσεις ή φορείς (κράτος, ΟΤΑ, κλπ). Για τους λόγους αυτούς εισηγούμαι τη λήψη της παρακάτω απόφασης.
Καθιερώνεται Έκπτωση Συνέπειας εξόφλησης οφειλών προς τη ΔΕΥΑΡ, ως ακολούθως:
Α/. Για τρέχοντες λογαριασμούς, -οι οποίοι δεν βαρύνονται με ανεξόφλητες ή μη διακανονισμένες οφειλές- που θα εξοφληθούν έως και την ημερομηνία εξόφλησης που αναγράφεται σ’ αυτούς
(Ημερομηνία Λήξης), θεμελιώνεται δικαίωμα εφαρμογής στον αμέσως επόμενο λογαριασμό Έκπτωσης Συνέπειας 10% επί της αξίας κάθε κλίμακας κατανάλωσης νερού (πραγματικής ή τεκμαρτής) και των συναρτώμενων μ’ αυτήν κονδυλίων του λογαριασμού (τέλος έργων, τέλος χρήσης υπονόμων). Στοιχεία του λογαριασμού όπως το πάγιο και οι τόκοι, δεν επηρεάζονται από την έκπτωση συνέπειας. Η παρούσα αφορά σε όλες τις κατηγορίες καταναλωτών.
Β/. Για προηγούμενες μη διακανονισμένες οφειλές πελατών προς τη ΔΕΥΑΡ, που θα εξοφληθούν το αργότερο έως και την 30η/6ου/2020, εφαρμόζεται Έκπτωση Συνέπειας 12% επί της αξίας κάθε κλίμακας κατανάλωσης νερού (πραγματικής ή τεκμαρτής) και των συναρτώμενων μ’ αυτήν κονδυλίων του
λογαριασμού (τέλος έργων, τέλος χρήσης υπονόμων). Στοιχεία της οφειλής, όπως το πάγιο και οι τόκοι που υπολογίζονται έως και την ημερομηνία εξόφλησης, δεν επηρεάζονται από την έκπτωση συνέπειας. Η παρούσα αφορά σε όλες τις κατηγορίες καταναλωτών. Η παρούσα δεν ισχύει σε περιπτώσεις οφειλών που βρίσκονται σε καθεστώς διακανονισμού ρύθμισης εκτός κι εάν ο πελάτης επιθυμεί να εξοφλήσει το υπολειπόμενο ποσό της ρύθμισης εφ’ άπαξ.
Η εφαρμογή του προτεινόμενου μέτρου θα γίνει άμεσα. Το θέμα έχει εγκριθεί ομοφώνως από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου