Ψήφισμα Δ.Σ. Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου για το θάνατο του Μάκη Ιντζά – Επικήδειος

Στο άκουσμα του θανάτου του Μάκη Ιντζά, εξέχοντος μέλους της ξενοδοχειακής οικογένειας, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για την απώλειά του, και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1. Να εκδώσει το παρόν ψήφισμα,

2. Να εκφράσουν τα Μέλη του τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στους οικείους του εκλιπόντος,

3. Να εκπροσωπηθεί το Δ.Σ. από τον Πρόεδρο, στην επικήδειο τελετή και να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος,

4. Να κατατεθεί από τα μέλη του Δ.Σ. χρηματικό ποσό, προς ενίσχυση φιλανθρωπικού σκοπού επιθυμίας των οικείων του,

5. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο.

Το Δ.Σ. της ΕΞΡ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη του, για τη μεγάλη απώλεια του εξαίρετου Ξενοδόχου, Επιχειρηματία, Συνανθρώπου, με ανεκτίμητη προσφορά στον επιχειρηματικό κόσμο και τον Ροδιακό Τουρισμό.

Επικήδειος λόγος

Ο κλάδος της φιλοξενίας του τουρισμού είναι επιλογή, ένας δρόμος με απαιτήσεις, είναι η πορεία που εκκινεί ένας άνθρωπος και εξελίσσεται από γενιά σε γενιά. Έτσι, και στην περίπτωση της οικογένειας Ιντζά, το ξεκίνημα έγινε από τον πρόωρα χαμένο Μιχάλη Ιντζά, πρόσωπο – υπηρέτη του τουρισμού, πολύγλωσσο, με σπουδές στην Αλεξάνδρεια και προσωπικό μετρ του βασιλιά Φαρούκ της Αιγύπτου. Με έναν τέτοιο πατέρα ως παράδειγμα ο Βαρθολομαίος Ιντζάς συνέχισε την οικογενειακή παράδοση υπηρετώντας τον τουρισμό της Ρόδου.

Με βαρύτιμους τίτλους σπουδών ο ίδιος, μαζί με την ανάπτυξη των ξενοδοχείων της οικογενείας Ιντζά φρόντιζε πάντα και για την υποστήριξη της τοπικής τουριστικής ανάπτυξης συνολικά.

Το Semiramis για εμάς τους ανθρώπους της ξενοδοχίας αποτελεί το σημείο αναφοράς για τις περισσότερες εκδηλώσεις κατάρτισης, συζητήσεων, έκφρασης προβληματισμών για τον τόπο μας. Σε όλες μας τις αγωνίες ο Βαρθολομαίος, ο δικός μας Μάκης, ήταν πάντα εκεί. Όχι μόνο για να μας φιλοξενήσει, αλλά και για να μιλήσει, να συμβουλέψει, να γράψει τις απόψεις του και να μας τις δώσει.

Όλες του οι πράξεις συνοδευόντουσαν με το χαρακτηριστικό του χαμόγελο, την πραότητά του, την ευγένεια, την οικολογική του ευαισθησία και την ακεραιότητά του. Αυτός  ήταν ο  Βαρθολομαίος  Ιντζάς, ο δικός μας Μάκης, ένας ξενοδόχος παράδειγμα προς μίμηση.

Την φιλοξενία του αφιλοκερδώς προσέφερε όποτε του ζητήθηκε, κάνοντας πράξη με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την ρήση του προστάτη τη μας Αγίου Σαμψών του Ξενοδόχου

«Ξένους ξένιζε ίνα μη του Θεού ξένος γένη»

και ως εκ τούτου είμαστε σίγουροι ότι ο Μάκης δεν θα είναι ξένος στον Παράδεισο.

Η πορεία του στον κλάδο της φιλοξενίας και της προσφοράς προς τον τόπο που τόσο αγάπησε θα συνεχιστεί από τα μέλη της οικογένειάς του από την αδελφή του και τα παιδιά του, τα πρόσωπα που τόσο αγαπούσε και για τα οποία πάντα μιλούσε με υπερηφάνεια.

Φίλε Μάκη, καλό κατευόδιο και καλό παράδεισο.