ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελ Βενιζέλος: Ερχονται 13 πτήσεις επαναπατρισμού σήμερα από Μ. Ανατολή, φεύγουν άλλες 8 για Αίγυπτο και Ισραήλ

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Με πολύ υψηλές πλη­ρό­τη­τες ανα­χω­ρούν για το «Ελευ­θέ­ριος Βενι­ζέ­λος» όσες -λίγες- προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νες πτήσεις πετούν από αερο­δρό­μια της Μέσης Ανα­το­λής με Ελληνες αλλά και ξένους ταξι­διώ­τες που θέλουν επι­στρέ­ψουν στην Ευρώπη, την ίδια στιγμή που το υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών συνε­χί­ζει σταθερά και τις πτήσεις επα­να­πα­τρι­σμού από μεγάλα αλλά και πιο περι­φε­ρειακά αερο­δρό­μια του εξω­τε­ρι­κού. Αντί­στοιχα, φεύγουν από το Διεθνή Αερο­λι­μένα της Αθήνας και ξένοι κάτοι­κοι που θέλουν να βρεθούν στις χώρες δια­μο­νής τους.

Ειδι­κό­τερα, με βάση τα μέχρι στιγμής στοι­χεία έχουν προ­γραμ­μα­τι­στεί για σήμερα 13 πτήσεις επα­να­πα­τρι­σμού σε συμ­φω­νίες με διά­φο­ρες αερο­πο­ρι­κές, με τις περισ­σό­τε­ρες πτήσεις να αφορούν το Τελ Αβιβ, ενώ επι­πλέον 8 πτήσεις επα­να­πα­τρι­σμού έχουν προ­γραμ­μα­τι­στεί να φύγουν από το «Ελευ­θέ­ριος Βενι­ζέ­λος» προς το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Πιο συγκε­κρι­μένα για σήμερα έχουν προ­γραμ­μα­τι­στεί 5 πτήσεις από Τελ Αβίβ, 3 πτήσεις από Τάμπα της Αιγύ­πτου, 2 πτήσεις από Ντου­μπάι, μία πτήση από Ριάντ, μία από Xουργκάντα της Αιγύ­πτου και ακόμη μία από Αμμαν.

Από το «Ελευ­θέ­ριος Βενι­ζέ­λος» θα φύγουν 8 συνο­λικά πτήσεις επα­να­πα­τρι­σμού σε αερο­δρό­μια του εξω­τε­ρι­κού, οι 6 προς το Τελ Αβίβ και οι 2 προς την Τάμπα της Αιγύ­πτου. Οι πτήσεις πραγ­μα­το­ποιού­νται σε συνερ­γα­σία και με ξένες αερο­πο­ρι­κές, πέραν των δύο εγχώ­ριων αερο­πο­ρι­κών, AEGEAN και SKY Express που βρί­σκο­νται από το περα­σμένο Σάββατο, οπότε και ξέσπασε η κρίση, σε συνε­χείς συνεν­νο­ή­σεις με το υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών.

Παράλ­ληλα, όπως είναι εύλογο, συνε­χί­ζο­νται και οι ακυ­ρώ­σεις στο Ελευ­θέ­ριος Βενι­ζέ­λος -αν και λιγό­τε­ρες σε σύγκριση με την περα­σμένη Κυριακή, δεδο­μέ­νου ότι οι αερο­πο­ρι­κές κατα­βάλ­λουν προ­σπά­θειες ώστε να δια­τη­ρή­σουν, τηρου­μέ­νων των ανα­λο­γιών, μία σχετική κανο­νι­κό­τητα και να καλύ­ψουν τους επι­βά­τες που θέλουν να μετα­βούν πίσω στις πατρί­δες τους. Σήμερα οι ακυ­ρώ­σεις είναι 27 στον αριθμό, 12 αφίξεις και 15 ανα­χω­ρή­σεις.

Χθές η Εmirates πραγ­μα­το­ποί­ησε τη μεγα­λύ­τερη πτήση επα­να­πα­τρι­σμού που έχει γίνει τις τελευ­ταίες ημέρες, η οποία εκτε­λέ­στηκε με αερο­σκά­φος τύπου Airbus A380, χωρη­τι­κό­τη­τας 613 θέσεων, ενώ για σήμερα στην προ­γραμ­μα­τι­σμένη πτήση της για Αθήνα από το Ντου­μπάι δεν… πέφτει, κατά τις πλη­ρο­φο­ρίες, καρ­φί­τσα.

Πηγή:  newmoney.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.