Η κυβέρνηση υποτίμησε τη σύλληψη των δυο στρατιωτικών. Η αδυναμία της στα θέματα εξωτερικής πολιτικής μπορεί να έχει μεγάλο κόστος για τη χώρα, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. Ζήτησε τη δημουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης είναι ανεύθυνοι, επιπόλαιοι και εξυπηρετούν μικροκομματικές σκοπιμότητες, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Η κυβέρνηση έδειξε αναξιοπιστία και επέτρεψε στον Π. Καμμένο να κάνει λεονταρισμούς. Υποτιμήσατε τη σύλληψη των στρατιωτικών και ήσασταν απών τόσες ημέρες κ. Τσίπρα, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν επιχειρήσατε να διαμορφώσετε ένα αρραγές μέτωπο στα ενικά θέματα όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβέρνησης. Στα θέματα εξωτερικής πολτικής η αδυναμία σας μπορεί να έχει μεγάλο κόστος για τη χώρα.

Σε θεσμικό επίπεδο πρέπει να προχωρήσετε στην συγκρότηση ενός Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ,όπως έχουμε προτείνει. Είναι μια αναγκαία μια θεσμική τομή ώστε να μην κάνει ο καθένας του κεφαλιού του, όπως οι κ.κ. Καμμένος και Κοτζιάς, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Η Ελλάδα δεν είναι αναθεωρητική δύναμη αλλά δεν διαπραγματεύεται σπιθαμή ελληνικής γης.  Χθες από τη Ρόδο ζήτησα να επιστρατεύσουμε τρεις ελληνικές αρετές ψυχραιμία, ενότητα και αυτοπεποίθηση.

Η χώρα γίνεται ένα απέραντο δικαστήριο για το χθες με ευθύνη του κ. Τσίπρα. Δεν σας ενδιαφέρει αν αυτό επηρεάζει τη χώρα και την εσωτερική συνοχή, αλλά η στρατηγική σας είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στην υπόθεση της Novartis κρύβεστε σε μια κυβερνητική πλειοψηφία, που όμως σύντομα θα λήξει. Φοβάστε τα πραγματικά δεδομένα, πρόσθεσε.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ