Το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι και εποχικοί εργαζόμενοι της Ρόδου, οι οποίοι δεν έχουν πάρει ακόμη το επίδομα ανεργίας εξαιτίας της υποστελέχωσης του ΟΑΕΔ, ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, απέδωσε αυτή την καθυστέρηση στην αύξηση του αριθμού των εργαζομένων που προκάλεσε η άνοδος του τουρισμού, ενώ παραδέχθηκε ότι ο ΟΑΕΔ είναι υποστελεχωμένος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, στη Ρόδο κατατέθηκαν 13.337 αιτήσεις για επίδομα ανεργίας και από αυτές εκκρεμούν 2.500 αιτήσεις που θα εξεταστούν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Ο Χρήστος Κατσώτης υπογράμμισε πως οι εργαζόμενοι έχουν σταματήσει να δουλεύουν από το Σεπτέμβρη και έως τώρα δεν τους έχει καταβληθεί ούτε αυτό το πενιχρό επίδομα. Επίσης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι μισθοί τους «είναι στα όρια της φτώχειας, 586 ευρώ μεικτά, αυτά δίνουν οι εργοδότες στον Τουρισμό», σε μια περίοδο που υπάρχουν εκατομμύρια τουρίστες. Πρόσθεσε, ότι οι ξενοδόχοι δεν εφαρμόζουν καν την κουτσουρεμένη κλαδική σύμβαση που υπάρχει, «η κυβέρνηση πρέπει να απολογείται στους εργαζόμενους γιατί δεν επαναφέρει τις συμβάσεις, την υποχρεωτικότητα, την ευνοϊκότερη ρύθμιση». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ