Ρεπορτάζ

Μ. Μιχαήλ: «Οι ακρότητες των προστίμων δεν πατάσσουν τη φοροδιαφυγή»

«Οι ακρότητες των προστίμων δεν πατάσσουν τη φοροδιαφυγή. Το κράτος εμφανίζεται πως τιμωρός και εξοντώνει τους πολίτες και τους λογιστές με τα μέτρα που θέτει σε εφαρμογή. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αντιδράσουν σε όλα αυτά».

Αυτό δήλωσε χθες, με αφορμή την διεξαγωγή ημερίδας στο ξενοδοχείο “Paradise” προχθές, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Μιχαήλ Μιχαήλ.
Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Οικονομικό Επιμελητήριο, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ρόδου της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου (ΑΝ.ΔΩ.) και την Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ρόδου.
Στις κυρώσεις του νόμου 4174/2013 αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών κ. Γιώργος Κορομηλάς και ο Επίτιμος Γενικός Διευθυντής Φορολογικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστος Γιαννακόπουλος.

«Αφορμή για την ημερίδα έδωσαν τα σκληρά μέτρα που ανακοινώθηκαν, πριν από λίγο καιρό, από το αρμόδιο υπουργείο. Κρίναμε πως θα πρέπει να αναπτυχθεί διάλογος μεταξύ των λογιστών και των φορολογούμενων ώστε να υπάρξει ένας κοινός τόπος συνεννόησης για το πως θα αντιδράσουμε. Εμείς πιστεύουμε πως οι ακρότητες των προστίμων δεν πατάσσουν τη φοροδιαφυγή», δήλωσε ο κ. Μιχαήλ Μιχαήλ.

«Θεωρούμε πως τα μέτρα είναι άδικα. Η πολιτική αρχή που είναι υπεύθυνη για το κακό οικονομικό περιβάλλον και την αλλαγή των φορολογικών νόμων αρνείται τις ευθύνες και τις μεταθέτει στους πολίτες και τους λογιστές, επιβάλλοντας πρωτοφανή πρόστιμα. Προτεραιότητα όσων έχουν την ευθύνη είναι η βελτίωση του φορολογικού περιβάλλοντος», δήλωσε ο κ. Μιχαήλ Μιχαήλ.
«Κρίνεται αναγκαίο να δημιουργηθούν συνέργειες μεταξύ των τοπικών επιχειρήσεων για να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις. Όταν βλέπουμε πως μεγάλοι κολοσσοί ενώνουν τις δυνάμεις τους για να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να μένουμε απαθείς. Είναι επικίνδυνο οι επιχειρήσεις ειδικά στα νησιά να μην αντιλαμβάνονται αυτή την αναγκαιότητα. Όσο καθυστερούμε τις συνεργασίες η κατάσταση θα επιδεινώνεται», τόνισε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Ο κ. Μιχαήλ ανακοίνωσε πως σε λίγες ημέρες θα συνταχθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας και θα σταλεί στο Γενικό Γραμματέα Εσόδων και στο υπουργείο Οικονομίας.
«Δεν έχουν νόημα τα πρόστιμα αν οδηγούν στην καταστροφή των επιχειρήσεων. Εμείς θα εκδώσουμε ψήφισμα που θα κατατεθεί στο Γενικό Γραμματέα Εσόδων και στο υπουργείο Οικονομίας. Το ψήφισμα θα συνταχθεί σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών», δήλωσε ο κ. Μιχαήλ Μιχαήλ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου