Συνεντεύξεις

Αντώνης Αρφαράς: «Η Νέα Δημοκρατία στα Δωδεκάνησα δικαιούται να αξιώνει ξανά τις τέσσερις από τις πέντε έδρες του νομού»

«Η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα Δωδεκάνησα είναι ο επόμενος εφικτός στόχος μετά την κατάργηση της αυξημένης οικονομικής εποπτείας», ξεκαθαρίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «δημοκρατική», ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ρόδου κ. Αντώνης Αρφαράς. Όπως επισημαίνει, «η Νέα Δημοκρατία στα Δωδεκάνησα δικαιούται να αξιώνει ξανά τις τέσσερις από τις πέντε έδρες του νομού», μιλάει για τους στόχους της κυβέρνησης και απευθύνει έκκληση προς πάσα κατεύθυνση να προσέλθουν όλοι στις κάλπες, αφού «αυτές οι εκλογές εμπεριέχουν κρισιμότητα και καθοριστική αποφασιστικότητα για το μέλλον και την εξέλιξη της Ελλάδας»….
• Κύριε Αρφαρά, πανθομολογείται ότι οδεύουμε προς βουλευτικές εκλογές μέσα στους επόμενους μήνες –ενώ επίκεινται και οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Οκτώβριο. Πώς προετοιμάζεται η Νέα Δημοκρατία;
Η Νέα Δημοκρατία τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο πορεύεται σταθερά και με αισιοδοξία προς τις εκλογές με σχέδιο και πρόγραμμα εντείνοντας την προσπάθεια συγκρότησης εκλογικών ομάδων εργασίας και στόχο την προσέγγιση και ενημέρωση των πολιτών για το κυβερνητικό έργο σε όλα τα επίπεδα και όλες τις διαστάσεις του.
Οργανωτικά μεριμνούμε να διαμορφωθεί ικανός αριθμός εκπροσώπων του κόμματος σε όλα τα εκλογικά τμήματα στην πόλη και στα χωριά μας. Ομάδες εκλογικού αγώνα προγραμματισμένα θα ‘οργώσουν’ το νησί απ’ άκρη εις άκρον επιδιώκοντας ανοιχτές συζητήσεις με υποστηρικτές της παράταξης αλλά και όλους τους πολίτες που θα προσέλθουν σε ένα ειλικρινή σοβαρό και εποικοδομητικό διάλογο. Βάζουμε ως προτεραιότητα την ενημέρωση για το τι και πώς επετεύχθη κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και τι προγραμματίζεται υπεύθυνα για το εγγύς και απώτερο μέλλον.
Όσον αφορά στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση του Οκτωβρίου η αρμόδια κομματική επιτροπή θα εκδώσει απόφαση μετά τις βουλευτικές εκλογές που θα αφορά στο χρίσμα ή στην στήριξη σε Περιφέρειες και Δήμους με συγκεκριμένα αξιοκρατικά και ιδεολογικοπολιτικά κριτήρια και στόχο ένα αντιπροσωπευτικό αλλά και ταυτόχρονα υποσχόμενο αποτέλεσμα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
Για την επίτευξη των στόχων αυτών καλούνται όλα τα στελέχη να δώσουν από κοινού τον αγώνα ενωμένοι, όχι απλά υποσχόμενοι, αλλά εγγυώμενοι ένα καλύτερο αύριο για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες για μια ευημερούσα ισχυρή και προοδευτική ουσιαστικά Ελλάδα.
• Τελικά, ο Νομός Δωδεκανήσου παραμένει στις πέντε έδρες (πενταεδρική εκλογική περιφέρεια). Αυτό τι σηματοδοτεί για τα κόμματα και κυρίως για τη ΝΔ που είναι κυβερνών κόμμα;
Ο νομός Δωδεκανήσου είναι μια νησιωτική και ακριτική περιοχή με ιδιαίτερη οικονομική και εθνική σημασία. Η Νέα Δημοκρατία απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι είναι η κατ ‘εξοχήν πολιτική δύναμη που πέτυχε εκτίναξη στους δείκτες της οικονομίας με το Νότιο Αιγαίο δικαίως να χαρακτηρίζεται ως η ναυαρχίδα του τουρισμού πανελλαδικά και να πρωτοπορεί σε έργα και υποδομές με ιδέες καινοτόμες αλλά και με νυχθημερόν αγώνα των υπεύθυνων παραγόντων και την συνδρομή όλων των εργασιακά εμπλεκομένων. Οι κάτοικοι των νησιών αισθάνονται πλέον ασφαλείς μετά την αποκορύφωση αξιοπιστίας της χώρας και την στήριξή της από πρωτόγνωρες για τον τόπο συμφωνίες και συμμαχίες που αναγνωρίζουν και διασφαλίζουν τα ιστορικά τεκμηριωμένα δικαιώματά μας.
Η προτεραιότητα θωράκισης της χώρας μετέτρεψε την Ελλάδα μας σε καθοριστική κι υπολογίσιμη δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο ανοίγοντας νέους ορίζοντες σταθερότητας, ειρήνης και ανάπτυξης σε αμοιβαία στήριξη και συνεργασία με πολλές γειτονικές χώρες και μεγάλες δυνάμεις.
Μετά από όλα αυτά και πολλά άλλα η Νέα Δημοκρατία στα Δωδεκάνησα δικαιούται να αξιώνει με την στήριξη των πολιτών ξανά τις τέσσερις από τις πέντε έδρες του νομού στις δεύτερες εκλογές ενισχύοντας την επιδιωκόμενη άνετη και ισχυρή αυτοδυναμία, που εγγυάται το μέλλον της πατρίδας μας με πρωθυπουργό ξανά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι επτά υποψήφιοι βουλευτές που επάξια και αντιπροσωπευτικά θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο μας αποτελούν αποδεδειγμένα εγγύηση για την συνέχεια του αγώνα νέων διεκδικήσεων και αξιώσεων προς βελτίωση της ζωής των νησιωτών μας.

• Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε σειρά ενισχύσεων για τους πολίτες και τις διάφορες κοινωνικές ομάδες που επλήγησαν από την πολυεπίπεδη κρίση (ενέργεια, πληθωρισμό κ.λπ.) Είναι προς την σωστή κατεύθυνση κατά την άποψή σας;
Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας σοβαρός υπεύθυνος και χαρισματικός πρωθυπουργός που ξέρει καλά οικονομικά. Στοχευμένα και μεθοδικά αντιμετώπισε τις απανωτές συνεχόμενες διαρκείς και μη αναμενόμενες κρίσεις και τις επιπτώσεις τους. Η Ελλάδα ανεδείχθη σε χώρα υποδειγματική για πολλές και μεγάλες άλλες οικονομικές και όχι μόνον δυνάμεις που γονάτισαν λόγω παγκοσμιοποίησης των κρίσεων.
Η διεθνής αναγνώριση, εκτίμηση και εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, διόλου τυχαία, μετατρέπεται σε γενεσιουργό αιτία εξωγενών απεγνωσμένων αντιδράσεων ανατροπής των καθοριστικών για την περιοχή και την Ελλάδα επιτευγμάτων που κατοχυρώνουν τα αδιαμφισβήτητα δικαιώματά μας. Η οικονομική πολιτική βασιζόμενη στην ελεύθερη αγορά και στον υγιή και παραγωγικό ανταγωνισμό στήριξε την επιχειρηματικότητα και προσέλκυσε νέες επενδύσεις. Η αειφόρος ανάπτυξη κράτησε σταθερή την οικονομία παρά την οικονομική και ενεργειακή κρίση και εν μέσω αντίξοων συνθηκών ανοίγει νέους ελπιδοφόρους ορίζοντες ευημερίας. Στοχευμένα και επιλεκτικά κατά περίπτωση με εποικοδομητική πολιτική ενίσχυσης των ασθενέστερων απέφυγε τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Η κατάργηση 30 περίπου φόρων και η απαλλαγή από εισφορές που ροκάνιζαν το οικογενειακό εισόδημα, με την ταυτόχρονη αύξηση του κατώτατου μισθού και ενίσχυση κατά 7,5% των συντάξεων και μέτρων αντιμετώπισης του πληθωρισμού, ανεβάζουν την Ελλάδα ψηλά στην λίστα των χωρών που επιτυχημένα αντιμετώπισαν τις προκλήσεις των καιρών και τις δυσμενείς συγκυρίες. Αυτό που πρέπει να αναλογισθούμε είναι το τι θα γινόταν σε αντίθετη περίπτωση με διαφορετικές τακτικές και πρακτικές και διαφορετικά πρόσωπα και ποιες θα ήταν οι συνέπειες.
• Εάν επανεκλεγεί η ΝΔ ποιες θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει σε σχέση με τις νησιωτικές περιοχές;
Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός υπεύθυνα και δυναμικά πρέπει να προσέλθει στις κάλπες. Κάθε εκλογές έχουν την σημασία και την ιδιαιτερότητά τους. Αυτές όμως οι εκλογές συν τοις άλλοις εμπεριέχουν και κρισιμότητα και καθοριστική αποφασιστικότητα για το μέλλον και την εξέλιξη της Ελλάδας.
Η χώρα χρειάζεται ισχυρή, αυτοδύναμη και ευέλικτη κυβέρνηση που να χαίρει της αξιοπιστίας εμπιστοσύνης και αναγνωρισιμότητας στο παγκόσμιο πολιτικό γίγνεσθαι εξασφαλίζοντας σταθερότητα, ασφάλεια και ανάπτυξη.
Πρώτη προτεραιότητα για την νησιωτική μας περιοχή είναι η υγεία. Όλοι μαζί ενωμένοι σε μια γροθιά: βουλευτές κομματικοί παράγοντες, τοπικοί άρχοντες της αυτοδιοίκησης θα δώσουμε τον αγώνα για περαιτέρω βελτίωση παροχής υπηρεσιών υγείας στην περιοχή με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό. Η υγεία είναι το πρώτιστο και σημαντικότερο αγαθό. Χωρίς αυτήν όλα τα άλλα είναι σε δευτερεύουσα θέση.
Η νησιωτικότητα και η απόσταση επιβάλλουν και απαιτούν νέες δυναμικές και καινοτόμες παρεμβάσεις που να εξασφαλίζουν ισότιμα και αναβαθμισμένα παροχή ιατρικών υπηρεσιών. Σε περίοδο σοβαρότατων κρίσεων η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κλήθηκε να αντιμετωπίσει παθογένειες δεκαετιών με κενά, ελλείψεις και αστοχίες του παρελθόντος με αυξημένες συγκυριακές και απρόβλεπτες δοκιμασίες του συστήματος υγείας από αιφνίδιες επιθέσεις πανδημιών που απείλησαν την χώρα.
Η υποχώρηση των κρίσεων ανοίγει νέες προοπτικές και δυνατότητες υλοποίησης ενός πλήρους και αποτελεσματικού σχεδιασμού. Η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα Δωδεκάνησα είναι ο επόμενος εφικτός στόχος μετά την κατάργηση της αυξημένης οικονομικής εποπτείας. Η χρηματοδότηση από το ταμείο ανάκαμψης – ανασυγκρότησης με έργα υποδομής και ανάπτυξης θα αλλάξει την εικόνα και θα δώσει νέες προοπτικές για τον τόπο.
Οι θαλάσσιες και εναέριες ενδονησιακές και με το κέντρο συγκοινωνίες με σύγχρονα μέσα και τακτικά δρομολόγια αποτελεί πρόταση που εμπεριστατωμένα έχει κατατεθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και θα απασχολήσει την κυβέρνηση της ΝΔ που θα προκύψει από τις εκλογές.
Η περαιτέρω ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα με τυποποίηση, προώθηση και απορρόφηση των προϊόντων στην τοπική, εγχώρια και παγκόσμια αγορά αποτελεί μέλημα του υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης και θα δώσει νέα πνοή στην οικονομία και προσέλκυση ενδιαφέροντος για την επαγγελματική σταδιοδρομία των νέων σε αυτόν τον σημαντικό τομέα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου