Ειδήσεις

Εμπλοκή στο διορισμό τρίτου πραγματογνώμονα για τις πλημμύρες

Εμπλοκή στο διορισμό τρίτου πραγματογνώμονα από το ΤΕΕ Δωδεκανήσου στα πλαίσια της διενεργούμενης προκαταρκτικής έρευνας για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως ποινικά κολάσιμων πράξεων από υπηρεσιακούς παράγοντες και αιρετούς για την απώλεια 4 ανθρώπων και τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην δυτική πλευρά του νησιού από τις πλημμύρες, τον Νοέμβριο του 2013, σημειώθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Μέχρι στιγμής συγκεκριμένα τρείς πραγματογνώμονες έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους διότι έχουν εμπλακεί σε δημόσια έργα στο νησί, με αποτέλεσμα να υφίστανται λόγοι εξαίρεσης τους από τη διαδικασία, ενώ το έργο της ανεύρεσης τρίτου για τη διενέργεια της έρευνας είναι εξαιρετικά δύσκολο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κ. Πταισματοδίκης Ρόδου έχει ήδη διορίσει τους κ.κ. Αρ. Ηρακλείδη και Γ. Λιαγούρη, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια των πλημμυρών, ενώ αναζητείται ο τρίτος που θα συνδράμει το έργο τους.
Η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται αποσκοπεί στη διαπίστωση τυχόν τελέσεως των αδικημάτων της πλημμύρας από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα, να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και από την οποία επήλθε θάνατος, αλλά και της έκθεσης από την οποία προκλήθηκε θάνατος.
Σημειώνεται ότι πέραν των εκατοντάδων κατοίκων, που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται μέσα σε λίγες ώρες, νεκροί είναι ο Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος του Γεωργίου, ηλικίας 50 ετών, η Αναστασία Κατσαρού του Ιωάννη, 36 ετών, η Καλλιόπη Παναγιώτου του Φειδία, 54 ετών και ο Ιωάννης Μπαιρ̈άμης του Μικέ, 63 ετών, που παρασύρθηκαν από την ορμή του ποταμού στις γέφυρες Παστίδας και Κρεμαστής, οι δίοδοι των οποίων δεν έκλεισαν για τους οδηγούς, ενώ έπρεπε, το απόγευμα της 22ας Νοεμβρίου 2013.
Στην ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί αναμένεται να συσχετιστεί και μηνυτήρια αναφορά κατά του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Μαχαιρίδη, του δημάρχου Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά και κατά παντός άλλου υπευθύνου που υπέβαλαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, τρεις κάτοικοι της Ιαλυσού, ζητώντας τον ποινικό κολασμό τους.
Πρόκειται για τους κ.κ. Μιλτιάδη Τσιριγωτάκη του Μιχαήλ, Βασιλική Αρμυριώτη του Δημητρίου και Σαράντη Σαράντη του Γεωργίου, που εκπροσωπούνται από το δικηγόρο κ. Βασίλη Μπέη.
Οι τρεις κάτοικοι της Ιαλυσού έχουν εξασφαλίσει, σύμφωνα με τις πληροφορίες υπογραφές από δεκάδες κατοίκους της Ρόδου, θύματα της πλημμύρας, τις οποίες πρόκειται να παρουσιάσουν, όταν κληθούν για κατάθεση ενώπιον της κ. Πταισματοδίκη και να τους προτείνουν ως μάρτυρες κατηγορίας.
Οι κ.κ. Μαχαιρίδης και Κουσουρνάς έχουν ήδη καταθέσει για τις πλημμύρες ενώπιον της Πταισματοδίκη Ρόδου στα πλαίσια της αυτεπάγγελτης προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου