Ειδήσεις

Εξωφρενικές απαιτήσεις του ΙΚΑ από το Δήμο Ρόδου!

Την παραχώρηση ακινήτου αλλά και εξοπλισμού για τη λειτουργία γραφείου εξυπηρέτησης ασφαλισμένων του ΙΚΑ στη δημοτική ενότητα Αρχαγγέλου, ζητά με έγγραφό της, από το Δήμο Ρόδου, η διοίκηση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ μετά την αψυχολόγητη ενέργειά της, να αναστείλει τη λειτουργία του εκεί υποκαταστήματος.
Ζητείται μάλιστα από το Δήμο Ρόδου να συγκαλέσει σε συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να αποφασίσει αν θα επωμιστεί τη λειτουργία του γραφείου του ΙΚΑ!!
Πρόκειται για μια απίθανη σε σύλληψη ιδέα από τους ιθύνοντες του Ιδρύματος που θεωρούν ότι θα πρέπει οι κατά τόπου δημοτικές αρχές να αναλάβουν τα κόστη λειτουργίας τους, αφού πρώτα απροειδοποίητα και σχεδόν εκβιαστικά προκάλεσαν μείζονα προβλήματα εξυπηρέτησης στους ασφαλισμένους που εξυπηρετούντο στον Αρχάγγελο.
Όπως απεκάλυψε η «δ», προάγγελο κατάργησης των παραρτημάτων του ΙΚΑ ΕΤΑΜ στον Αρχάγγελο, την Κάρπαθο και την Πάτμο, αποτέλεσε απόφαση για τη διακοπή της λειτουργίας των ταμειακών υπηρεσιών τους, στα μέσα Δεκεμβρίου 2013, που εξέδωσε ο Γενικός Διευθυντής Οικονομοτεχνικών Υπηρεσιών κ. Χρ. Σκιαδάς.
Οδηγείται σε κλείσιμο το παράρτημα Αρχαγγέλου και οι συναλασσόμενοι με αυτό, που αποτελούν σύμφωνα με τις πληροφορίες το 70% του εργατικού δυναμικού του νησιού, οι οποίοι θα αναγκάζονται πλέον να απευθύνονται για θέματά τους στη Ρόδο!
Σημειώνεται ότι από την Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2013 δεν γίνεται καμία ταμειακή κίνηση (συναλλαγή, δηλ. καταβολή ή είσπραξη πάσης φύσεως χρηματικής παροχής, π.χ. πληρωμή παροχών, είσπραξη εσόδων κ.λπ.) από τα παραρτήματα προκειμένου να κλείσουν όλες οι οικονομικές τους εκκρεμότητες.
Σημειώνεται δε ότι με δημόσιες ανακοινώσεις του ο Βουλευτής κ. Δ. Κρεμαστινός είχε διαβεβαιώσει ότι μετά από συνεργασίας που είχε με τον πρόεδρο του ΙΚΑ είχε λάβει τη δέσμευση ότι θα εξακολουθήσει να λειτουργεί κανονικά και να εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους.
Εν πάση περιπτώσει, σε έγγραφο που απέστειλε χθες στο δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά το ΙΚΑ ΕΤΑΜ, αναφέρονται τα εξής:
«ΘΕΜΑ: « Σχετικά με λειτουργία Γραφείου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον Αρχάγγελο».
Με την αριθμ. 209/Συν.39/20-12-12 απόφαση του ΔΣ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας του Παραρτήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αρχαγγέλου.
Στη θέση του για την εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων της περιοχής (ασφαλισμένων και εργοδοτών), η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μελετά τη σύσταση γραφείου υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλισθεί η λειτουργία του στις υφιστάμενες δομές του Κράτους (δημοτικό κατάστημα ή ΚΕΠ). Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε να μας γνωρίσετε, εάν προτίθεστε για δωρεάν παραχώρηση χώρου για τη στέγαση του γραφείου, τη δυνατότητα παροχής υλικοτεχνικής υποδομής (γραφείων, εκτυπωτή, δικτύου Σύζευξις και Η/Υ), καθώς και τη δυνατότητα κάλυψης των πάγιων λειτουργικών δαπανών του γραφείου (ΔΕΗ, θέρμανση, καθαριότητα, συντήρηση & επισκευές). Σημειώνεται ότι αν αποφασιστεί η λειτουργία του γραφείου, αυτό θα στελεχωθεί επαρκώς.
Οι αρμοδιότητες που ασκούνται από τα Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης καθορίζονται με την αριθμ. 090/11/203.13 απόφαση Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΦΕΚ 780/τ. Β/4.4.2013, ΑΔΑ: ΒΕΑΗ4691ΩΓ-Φ0Β, Εγκύκλιος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 20/2013) και κατανέμονται ανά τομέα λειτουργίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, περιλαμβάνοντας εργασίες που εκτελούνται χειρόγραφα και εργασίες που εκτελούνται ηλεκτρονικά.
Για τις τεχνικές προδιαγραφές του χώρου θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με το Τμήμα Προγραμματισμού της Δ/νσης Τεχνικής & Στέγασης της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (τηλ.: 210-3662381, fax: 210-3620273).
Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΛΟΥΡΙΔΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου