ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τη συνθήκη της Λωζάνης απάντησε ο Κυρ. Μητσοτάκης στην αναφορά Ερντογάν για «τουρκική μειονότητα»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
76
Μέγεθος γραμμάτων

Στην ανα­φο­ρά του τούρ­κου Προ­έ­δρου σχε­τι­κά με την τουρ­κι­κή μειο­νό­τη­τα και τα δο­μι­κά στοι­χεία του αν­θρώ­πι­νου πλού­του καθώς και το γε­γο­νός ότι η αύ­ξη­ση της γα­λή­νης των μειο­νο­τή­των θα επη­ρε­ά­σει θε­τι­κά τις σχέ­σεις, ο Ελ­λη­νας Πρω­θυ­πουρ­γός επα­νήλ­θε λέ­γο­ντας:

«Ενα σχό­λιο για τις μειο­νό­τη­τες. Στη Θράκη έχου­με μου­σουλ­μα­νι­κή μειο­νό­τη­τα. Η Θράκη απο­τε­λεί ένα πα­ρά­δειγ­μα αρ­μο­νι­κής συ­νύ­παρ­ξης χρι­στια­νών και μου­σουλ­μά­νων. Ισες ευ­και­ρί­ες για τους μου­σουλ­μά­νους της Θρά­κης. Ο όρος μου­σουλ­μα­νι­κή κα­θο­ρί­ζε­ται από τη Συν­θή­κη της Λω­ζά­νης. Να το δια­σφα­λί­σου­με και να ενι­σχύ­σου­με το καλό κλίμα και να δια­βε­βαιώ­σω πως προς αυτή την κα­τεύ­θυν­ση θα εξα­κο­λου­θεί να δου­λεύ­ει η ελ­λη­νι­κή κυ­βέρ­νη­ση».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.