Τοπικές Ειδήσεις

O Παντελής χρειάζεται βοήθεια για να διεκδικήσει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή – Παλεύει μετά από τροχαίο

Τα όνειρα του Παντελή Καρύδη, διακόπηκαν απότομα όταν στις 9 Ιουνίου 2020, υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις έπειτα από τροχαίο ατύχημα που είχε στη Ρόδο οδηγώντας το δίκυκλό του.
Εκτοτε ο ίδιος και η οικογένειά του ανεβαίνουν έναν Γολγοθά. Ο Παντελής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Κρήτης και να δίνει καθημερινή μάχη για την αποκατάσταση της υγείας του.


Στους πέντε μήνες που έχουν περάσει από το ατύχημα που άλλαξε τη ζωή του Παντελή και της οικογένειάς του, ο 40χρονος κατάφερε να συνέλθει από το κώμα και έχει ανακτήσει μόνο την όραση και την ακοή του, όμως εξακολουθεί να μην έχει συνείδηση και να βρίσκεται σε πλήρη ακινησία.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «δημοκρατική» η αδελφή του Παντελή, Αγγελική, αμέσως μόλις τοποθετηθούν τα μοσχεύματα στο κρανίο του άτυχου 40χρονου, θα πρέπει να μεταφερθεί από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κρήτης σε Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στη Λάρισα, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες θεραπείες.
Ο δρόμος της αποκατάστασης είναι μακρύς και τα χρήματα που απαιτούνται υπερβαίνουν κατά πολύ τις δυνατότητες τις οικογένειας. Όπως έκανε γνωστό η αδελφή του Παντελή, απαιτούνται 2.300 ευρώ τον μήνα (!) ως συμμετοχή στα μηνιαία έξοδα, τα οποία όμως η οικογένεια αδυνατεί να καλύψει.
Οι υπεύθυνοι του Κέντρου Αποκατάστασης δεν είναι σε θέση να δώσουν ακριβές χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση της υγείας του Παντελή, καθώς κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός όμως σίγουρα απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που ο 40χρονος θα μεταφερθεί στη Λάρισα.
Η σύνταξη της μητέρας του Παντελή, με την οποία συντηρείται και φροντίζει και τον ασθενή γιο της, ανέρχεται μόλις σε 300 ευρώ τον μήνα ενώ στα 500 ευρώ ανέρχεται η σύνταξη του πατέρα του ο οποίος έχει δημιουργήσει άλλη οικογένεια και αδυνατεί επίσης να καλύψει οικονομικά τις ανάγκες για την αποθεραπεία του 40χρονου.
Ο Παντελής, χρειάζεται τη βοήθειά μας, προκειμένου να διεκδικήσει δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και να μπορέσει να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε στις 9 Ιουνίου 2020.
Η οικογένειά του απευθύνει έκκληση μέσω της «δημοκρατικής», για οικονομική ενίσχυση, καθώς αδυνατεί να καλύψει το ποσό που απαιτείται για την αποθεραπεία του Παντελή, το οποίο δεν καλύπτει το κράτος.
Η αδελφή του, Αγγελική, οι συγγενείς και οι φίλοι του, μέσα από διάφορες δράσεις κατάφεραν να συγκεντρώσουν μερικά χρήματα για την αποθεραπεία του 40χρονου που στο διάστημα των πέντε μηνών που νοσηλεύεται στην Κρήτη, έχουν ήδη διατεθεί για τις αυξημένες ανάγκες του.
Ηδη στην Ιρλανδία, οικογενειακοί φίλοι, έχουν ξεκινήσει μια τεράστια καμπάνια μέσω της πλατφόρμας https://www.gofundme.com/ προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την θεραπεία του Παντελή, με τελικό στόχο τα 34.000 ευρώ. Οποιος ενδιαφέρεται να καταθέσει χρήματα, έστω και ένα ευρώ, μπορεί να επισκεφθεί την διεύθυνση «https://www.gofundme.com/f/medical-costs-for-michael-pantelis-karidi» προκειμένου να βοηθήσει τον Παντελή να επανέλθει και να συνεχίσει τη ζωή του από εκεί που σταμάτησε, λίγο πριν κάνει πρόταση γάμου στην σύντροφό του για να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους.
Ο Παντελής είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία της Ρόδου, που καλείται τώρα να ανοίξει την αγκαλιά της και να στηρίξει έναν νέο άνθρωπο να κερδίσει τη ζωή του.
Για περισσότερες πληροφορίες, όσοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να επικοινωνούν με την αδελφή του Αγγελική Καρύδη, στο τηλέφωνο 6934 460875.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου