Ειδήσεις

Διενεργείται νέα προκαταρκτική για την λυματολάσπη στην Καλλιθέα

Ενώπιον του Πταισματοδίκη Ρόδου κλήθηκαν εκ νέου για εξηγήσεις οι κ.κ. Μανώλης Διακομανώλης, Παναγιώτης Καραβόλιας, Γεώργιος Υψηλάντης και Γ. Κωσταρίδης που είχαν κατηγορηθεί για περιβαλλοντικές παραβάσεις εξαιτίας της εναπόθεσης ακατέργαστης λυµατολάσπης από την επεξεργασία των ακαθάρτων στην περιοχή «Λούκα» του πρώην Δήµου Καλλιθέας και είχαν κριθεί αθώοι τον Απρίλιο του 2017.
Η παραγόµενη λυµατολάσπη από τον βιολογικό της Ρόδου κατέληγε, σε παράνοµους ΧΑΔΑ στ’ Αφάντου, στην Κάµειρο, στη Νότια Ρόδο και στον Αρχάγγελο και µετά τη διακοπή της λειτουργίας τους από το 2011 εναποτίθετο πλέον στην περιοχή «Λούκα».
Με βάση δύο εκθέσεις ελέγχου που διενεργήθηκαν ξεκίνησε παρά την αθώωση τους νέα εισαγγελική έρευνα, που αφορά ωστόσο, το ίδιο χρονικό διάστημα για το οποίο είχαν κατηγορηθεί.
Χθες οι ελεγχόμενοι υπάλληλοι κατέθεσαν ότι η υπόθεση έχει ήδη εκδικαστεί και θα πρέπει να αναζητηθεί η απόφαση τονίζοντας ότι υφίσταται δεδικασμένο.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Ακης Δημητριάδης και Καλλιρόη Νικολιδάκη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου