Τοπικές Ειδήσεις

Καταδίκη λογιστή για πλαστογραφία

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε έναν λογιστή που κρίθηκε ένοχος πλαστογραφίας μετά χρήσεως.
Έπαυσε υφ’ όρων η δίωξη εις βάρος του για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και μειώθηκε η πρωτόδικη ποινή του κατά δύο μήνες.
Το πρωτόδικο δικαστήριο έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών έναν ιδιώτη συγκατηγορούμενο του πρώτου στην υπόθεση, που φερόταν ως ηθικός αυτουργός στις πράξεις που του αποδίδονται.
Ο λογιστής φέρεται ειδικότερα τον Οκτώβριο του 2014 να κατάρτισε εξ υπαρχής πλαστό έγγραφο με σκοπό να παραπλανήσει με τη χρήση του άλλον σχετικά με γεγονός που μπορεί να έχει έννομες συνέπειες.
Ειδικότερα, φέρεται να κατήρτισε την από 7-8-2012 βεβαίωση Διακοπής Εργασιών του Τμήματος Μητρώου της Δ.Ο.Υ. Ρόδου, η οποία έφερε υπογραφή της υπαλλήλου καθώς και στρογγυλή σφραγίδα του Υπουργείου Οικονομικών-ΔΟΥ Ρόδου. Το έγγραφο ήταν εξ ολοκλήρου πλαστό, καθώς η ημερομηνία και ο αριθμός δήλωσης δεν αντιστοιχούν σε υπαρκτή βεβαίωση, αλλά ο συγκεκριμένος αριθμός δήλωσης έχει αποδοθεί σε άλλο φορολογούμενο την 5η Ιουλίου 2012, οι δε σχετικές βεβαιώσεις της ημέρας αυτής φέρουν αριθμούς μεταξύ 224 έως 245, ενώ είχε έννομες συνέπειες η κατάρτισή του καθώς βεβαίωνε ότι η έκδοση της βεβαίωσης διακοπής εργασιών της επιχείρησης του δεύτερου κατηγορουμένου προϋπέθετε την εξόφληση των προστίμων που είχαν επιβληθεί εις βάρος του.
Μετά την κατάρτιση του ως άνω πλαστού εγγράφου, ο κατηγορούμενος θέλοντας να κάνει χρήση του, την 19η Οκτωβρίου 2014 το προσκόμισε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο Επιχειρήσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκάνησου και παραπλάνησε με τη χρήση του υπάλληλο η οποία εν συνεχεία προέβη στην έκδοση υπηρεσιακού σημειώματος διαγραφής του δεύτερου κατηγορουμένου και χορήγησε βεβαίωση συνταξιοδότησης του τελευταίου και διαγραφής από τον ΟΑΕΕ.
Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου