Συνέντευξη στην
Πέγκυ Ντόκου

Την πεποίθηση ότι «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να αποφύγει το πικρό ποτήρι και πιστέψτε με θα το πιει μέχρι την τελευταία σταγόνα», εκφράζει σήμερα στην «δ» ο κ. Τάκης Μιχαήλου, συντονιστής εκλογικής ετοιμότητας νήσων Αιγαίου.
Μιλώντας για τον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη εκτιμά πως έχει επιλέξει να πορευτεί στο πολιτικό μονοπάτι της σοβαρότητας και του ορθολογισμού και τα δείγματα της πολιτικής του θα τα δούμε πολύ σύντομα, ενώ αναφορικά με τις επιλογές των υποψηφιοτήτων για το Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια, δηλώνει πως «Είμαστε αποφασισμένοι να αφήσουμε πίσω μας ό,τι και όποιον μας πληγώνει καθώς προέχει ο τόπος μας και καλούμε τους πάντες σε συστράτευση». Μιλάει ακόμη για την υποψηφιότητα του κ. Αντώνη Καμπουράκη για τον Δήμο Ρόδου, και του κ. Γιώργου Χατζημάρκου για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και όσον αφορά τα ποσοστά της στα Δωδεκάνησα, θεωρεί πως είναι εφικτό να κερδίσει περισσότερες έδρες αφού θα είναι πρώτο κόμμα και μάλιστα με διαφορά στις εκλογές.

Η συνέντευξη αναλυτικά:
Κύριε Μιχαήλου, να ξεκινήσουμε από την ΔΕΘ. Πώς είδατε την εμφάνιση του πρωθυπουργού; Τελικά μπορεί να πείσει και πάλι τον ελληνικό λαό με τις υποσχέσεις του;
Δυστυχώς γι αυτόν και ευτυχώς για όλους εμάς, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης ο πολιτικός χρόνος τρέχει με ασύλληπτες ταχύτητες και το ψέμα έχει κοντύτερα ποδάρια από ποτέ. Τα όμορφα παχιά λόγια και οι φρούδες υποσχέσεις συγκρούονται μετωπικά με την στυγνή καθημερινή πραγματικότητα την οποία βιώνουν οι Έλληνες πολίτες. Είναι δυνατόν να πείσεις έναν άνθρωπο που ακροβατεί καθημερινά πως η ζωή του είναι όμορφη; Έχει τη δυνατότητα ο πρωθυπουργός να δημιουργήσει μια διαφορετική εικονική πραγματικότητα; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα… Η ανέλιξή του στην εξουσία ανέδειξε με στόμφο την τραγική του ανεπάρκεια ενώ παράλληλα ο λαός έγινε σοφότερος πληρώνοντας ακριβά τα λάθη του. Ως εκ τούτου ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να αποφύγει το πικρό ποτήρι και πιστέψτε με θα το πιει μέχρι την τελευταία σταγόνα.
• Θα ήθελα το σχόλιό σας για την παρουσία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Κατά την άποψή σας, είναι υλοποιήσιμο το πρόγραμμα που ανακοίνωσε;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή έχει επιλέξει να πορευτεί στο πολιτικό μονοπάτι της σοβαρότητας και του ορθολογισμού. Τεχνοκράτης ο ίδιος έχει σχέδιο, άποψη και όραμα για την Ελλάδα του μέλλοντος. Μισεί θανάσιμα τον λαϊκισμό τον οποίο θεωρεί κύρια αιτία των δεινών του τόπου μας. Πολλές φορές μάλιστα απολογήθηκε και για τις ευθύνες της δικής μας παράταξης στο πολιτικό σκηνικό της μεταπολίτευσης. Η παρουσία του στη Δ.Ε.Θ στιβαρή και μετρημένη. Κομβικές τοποθετήσεις και εξαγγελίες προσιτές, χειροπιαστές, μετρημένες και κοστολογημένες. Είμαι πεπεισμένος ότι στο μυαλό του υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμα τα οποία θέλει να «τρέξει» στη χώρα. Δεν θα τα ακούσετε ποτέ από το στόμα του αν δεν είναι απόλυτα σίγουρος ότι είναι πραγματοποιήσιμα. Δείγματα της πολιτικής ποιότητας του ανδρός και του νέου μοντέλου διακυβέρνησης το οποίο σύντομα θα αντικρύσουν οι Έλληνες πολίτες.
• Η Νέα Δημοκρατία προχώρησε στις επιλογές των υποψηφιοτήτων για το Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια από νωρίς. Φαίνεται, όμως, ότι κάποιοι χειρισμοί προκάλεσαν αντιδράσεις. Σας ανησυχεί αυτό;
Είναι γεγονός ότι το θέμα των χειρισμών στους οποίους αναφέρεστε αποσυντόνισε για ένα διάστημα την τοπική Νέα Δημοκρατία. Είμαστε ένα μεγάλο ανοικτό κόμμα και είναι αναφαίρετο το δικαίωμα των μελών μας στην αντίθετη άποψη. Δεν σας κρύβω ότι ακόμα κι εγώ εξέφρασα τη διαφωνία μου. Το κύριο θέμα μας όμως δεν είναι αυτό. Ναι στο δικαίωμά μας στην κριτική. Ναι στην διαφορετική άποψη. Ναι στον διάλογο. Κάπου εκεί όμως όλα τελειώνουν μιας και ο στόχος είναι μέγιστης σημασίας. Τα είπαμε τα ξεκαθαρίσαμε και πάμε παρακάτω. Μέχρι εδώ δεν με ενοχλεί κάτι. Αυτό που πραγματικά ενοχλεί είναι η μέθοδος της «τρίχας τριχιάς» από ορισμένους που επιθυμούν συνειδητά να σέρνουν το θέμα με σκοπό να εξυπηρετήσουν προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες. Έχω την αίσθηση ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι θα δημιουργούσαν πρόβλημα όποιοι κι αν ήταν οι χειρισμοί. Έψαχναν νομίζω την αφορμή και τη δικαιολογία. Είμαστε αποφασισμένοι να αφήσουμε πίσω μας ό,τι και όποιον μας πληγώνει. Αν επιμείνουν στις λάθος επιλογές και τακτικές σύντομα θα ξεπεραστούν από την πραγματικότητα και τις μεγάλες ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας. Προέχει ο τόπος μας και καλούμε τους πάντες σε συστράτευση. Περιθώρια για συνεννόηση υπάρχουν πολλά και το “κοινό καλό” είναι ένα εξαιρετικό επιχείρημα.
• Πώς βλέπετε την υποψηφιότητα του κ. Καμπουράκη για τον Δήμο Ρόδου; Η Ν.Δ. θα διεκδικήσει δυνατά την δημαρχία αυτή την φορά;
Η υποψηφιότητα του Αντώνη Καμπουράκη κ. Ντόκου, αποτελεί ως γεγονός μια τεράστια ανατροπή στα τοπικά μας πράγματα. Άνθρωποι με διαφορετικές ιδεολογικές και κοινωνικές καταβολές την υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και ανακούφιση. Όσοι αγαπούν πραγματικά αυτόν τον ευλογημένο τόπο και δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την απόλυτη μετριότητα και την παρακμή των τελευταίων χρόνων. Γεννιέται όραμα κι αυτό είναι το σημαντικότερο. Επιτέλους ένας άνθρωπος που θα προσθέσει αίγλη στο θεσμό και θα ταράξει τα βαλτωμένα νερά. Από τώρα και κάθε μέρα θα ξεδιπλώνεται με αγάπη και σεβασμό στον τόπο μας, το σχέδιο ανατροπής της ζοφερής καθημερινότητας των πολιτών του νησιού. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι η αυτοδιοίκηση αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης και ευημερίας των τοπικών κοινωνιών. Βασικές αρχές τις οποίες λησμονήσαμε με ευθύνη των ανθρώπων που ανέλαβαν τις τύχες του τόπου τα τελευταία χρόνια. Είμαστε αισιόδοξοι ότι τα αυτονόητα θα επικρατήσουν. Το καινούριο πρόσωπο με άποψη θα επικρατήσει ολοκληρωτικά έναντι του παλιού , του φθαρμένου που επανέφερε στο προσκήνιο νοοτροπίες και πρακτικές βγαλμένες από περασμένες δεκαετίες , από τον χειρότερο μας εαυτό και ευθύνεται για όλα τα δεινά που βιώνει ο τόπος μας.
• Ακολούθως θα ήθελα ένα σχόλιο για την απόφαση του περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου να επαναδιεκδικήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Ο Γιώργος Χατζημάρκος κατάφερε την τελευταία πενταετία να αναδείξει πτυχές πολιτικής ευφυΐας τις οποίες δεν είχαμε δει στο παρελθόν. Ανέβασε τον πήχη ψηλά. Ξεκίνησε επανένταξε κι ολοκλήρωσε βαλτωμένα έργα, με σημεία αναφοράς σε όλα ανεξαιρέτως τα νησιά του Ν. Αιγαίου. Άρπαξε κάθε ευκαιρία και με καινοτόμες δράσεις διαφήμισε με τον καλύτερο τρόπο το τουριστικό προϊόν του τόπου μας. Με έντονη παρουσία στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Με μεγάλο κοινωνικό έργο. Κοντά στην Υγεία και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η θητεία του θεωρείται άκρως επιτυχημένη και η επανεκλογή του επιβεβλημένη για να συνεχιστεί το έργο του. Για να κάνει το Ν. Αιγαίο κι άλλα βήματα μπροστά.
• Πώς βλέπετε τις δημοσκοπήσεις; Είστε αισιόδοξος ότι μέχρι την κάλπη η Ν.Δ. θα καταφέρει την αυτοδυναμία;
Η δικιά μου αίσθηση είναι ότι οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κολακεύουν τον κ. Τσίπρα και το κόμμα του. Οι πραγματικές δημοσκοπήσεις γίνονται καθημερινά στο πεζοδρόμιο. Ο καθένας μας μπορεί να καταλάβει τι επικρατεί γύρω του. Διακρίνω απόγνωση και θυμό. Η κοινωνία που σήμερα αντιδρά σπασμωδικά, γιατί βρίσκεται σε ομηρία, θα αντιδράσει μαζικά μέσα στο παραβάν , μπροστά στην κάλπη. Το αποτέλεσμα θα είναι συντριπτικό. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να δώσει λύσεις. Είμαι πεπεισμένος ότι η αυτοδυναμία είναι πολύ κοντά. Χωρίς να παραγνωρίζω όμως την ανάγκη για ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη. Δουλειά…δουλειά…δουλειά και ανοικτά μυαλά.
• Σε τοπικό επίπεδο, είστε αισιόδοξος ότι η Ν.Δ. θα ανεβάσει τα ποσοστά της στα Δωδεκάνησα και θα καταφέρει να κερδίσει περισσότερες βουλευτικές έδρες;
Ό,τι ισχύει στην προηγούμενη απάντησή μου για το σύνολο της επικράτειας, ισχύει σε μεγαλύτερο βαθμό για τα νησιά της περιοχής μας που επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ έπεσαν αμαχητί και τα τελευταία κάστρα μας. Καίρια πλήγματα στην οικονομία τον τουρισμό την νησιωτικότητα. Κρίνοντας από την ετοιμότητα του κομματικού μας μηχανισμού και προσδοκώντας στην καλύτερη δυνατή στελέχωση του ψηφοδελτίου μας, θεωρώ ότι ο στόχος για περισσότερες έδρες στο νομό είναι τουλάχιστον εφικτός.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ